Onsdagens CL bjuder på en riktig höjdare när Tottenham tar emot Leipzig.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Spelas hos Casumo , 888sport , Unibet eller LeoVegas .

Första matchen i ett dubbelmöte har en tendens att vara lite mer försiktigt och målsnålt än det andra. Men här tror jag på mycket bra chanser för minst tre mål.

Mourinho-Spurs har lyckats hålla nollan i tre av 20 matcher (alla tävlingar). Det inkluderar ett par enkla matcher + den märkliga Man City-matchen där man räddade straff och hade ett par i egna virket. Tottenhams defensiv är inte särskilt bra helt enkelt. I CL-gruppspelet höll man nollan x2 mot svaga Crvena Zvezda - i övrigt släppte man in minst två mål i varje match. Ställs mot ett Leipzig som gjort tredje mest mål i Bundesliga och ligger tvåa i "xg-ligan". Skapar mängder av målchanser och har många offensiva vapen: Werner, Sabitzer, Schick, Foppen, Nkunku m.fl. Åkte visserligen till en bortamatch mot Bayern Munchen och spelade 0-0 för ett par veckor sedan, men är normalt ett väldigt offensivt balanserat lag.

Tottenham behöver såklart få med sig ett resultat här för att ha bra chans att gå vidare. Tycker Bergwijn kommit in i laget på ett bra sätt och bidragit med en speed laget verkligen haft nytta av. Gjort att Son kunnat lastas av lite i Kanes frånvaro.
EDIT: Reken skrevs före Sons skada offentliggjordes. Tror dock fortsatt på bra hanser öfr över 2,5 mål.

Leipzig släppte in mål i fem av sex gruppspelsmatcher i Champions League och släpper in mer än ett mål/match i snitt i Bundesliga. Har en okej defensiv, men är helt klart bättre offensivt. Saknar dessutom avstängde försvarsbjässen Dayot Upamecano - vilket är ett stort defensivt avbräck.

Kan se båda lagen göra mål här och den djärve kan säkert hitta blgm + ö2,5 till högre odds än ett vanligt över 2,5-spel. Jag väljer dock det vanliga alternativet här.

2-1 åt något håll?

Tänkbara lag:
Lloris; Aurier, Sánchez, Alderweireld, Tanganga; Winks, Dier; Bergwijn, Alli, Lo Celso; Lucas

Gulácsi; Mukiele, Klostermann, Halstenberg, Angeliño; Laimer, Haidara; Forsberg, Sabitzer; Werner, Schick

This is the stats tab
This is the post tip