Regerande mästaren Manchester City har en tuff öppning direkt mot Tottenham borta.

Förra säsongen
Man City - Tottenham 1-0 (ligacupen)

Man City - Tottenham 3-0
Tottenham - Man City 2-0

Premier League 2020/21
1 Manchester City (C) 38 27 5 6 83 32 +51 86
7 Tottenham Hotspur 38 18 8 12 68 45 +23 62

Preliminära elvor (Whoscored)

Tottenham (4-2-3-1) Lloris - Tanganga, Sanchez, Dier, Reguilon - Höjbjerg, Skipp - Moura, Alli, Bergwijn - Heung-Min

Saknar: Gil
Osäkra: Kane, Romero

Man City (4-3-3) Steffen - Cancelo, Dias, Aké, Mendy - Gündogan, Rodri, Fernandinho - Mahrez, Torres, Grealish

Saknar: Foden, De Bruyne, Laporte
Osäkra: Ederson, Gabriel Jesus, Stones, Walker, Sterling

Rivstart direkt för Spurs och City där matchen spelas i London. Tottenham kan inte varit nöjda med förra säsongen då man slutade sjua och frågan är vad laget är kapabelt till i år. Nuno Espirito Santo riskerar att tappa Harry Kane då han ryktats till framförallt, Man City. Han kan vara aktuell här men det kan även bli så att han ställs över eller börjar på bänken. Detta då han startade sin träning med laget först i fredags.
I övrigt väntas ingen av Tottenhams nyförvärv gå in i startelvan.
För Manchester Citys del kommer varken Foden eller De Bruyne att spela på grund av skada. Laporte flög samma flygplan som en person som fick corona och då gäller isolation. Han saknas därmed. Sedan kommer förmodligen brassar och engelsmän som gick långt i sommarens mästerskapsturneringar att vilas då de alla börjat sin träning väldigt sent. Vi snackar inte om några dussinlirare där utan Ederson, Gabriel Jesus, John Stones, Kyle Walker och Raheem Sterling är alla tveksamma.
Däremot kan Jack Grealish vara aktuell för att starta då han inte behövt vila på samma sätt.
Det är Espirito Santos första ligamatch för Spurs och portugisen ser ut att ha träffat rätt på försäsongen. City torskade Community Shield mot Leicester men det var med ett väldigt b-betonat lag.
Återigen blir det en elva som är en bra bit från deras bästa. Samtidigt som Spurs å sin sida kanske inte har med sig Kane.

SPELTIPS
Ligapremiär och många spelare som inte finns med hos gästerna. Jag tror att Tottenham kan stå upp bra här och spelar 1 asian hcp +1 (pengarna åter vid uddamålsförlust) till 1.70 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip