Stormöte i söndagens PL när Man City gästar Spurs.
Mitt speltips: Rak tvåa på Man City. bet365.

Man C går in i omgången fem poäng efter Arsenal, med en match mer spelad. Behöver såklart rada upp segrar och vinna "dubbelmötet" mot Arsenal för att ha chans på den där ligatiteln. Har tappat en del onödiga poäng den här säsongen, men i min bok är de fortfarande laget med högst höjd trots allt. Underliggande statistik pekar på det också. I stort sett oavset vilken datakälla som används har de högst xg, nästan lägst xg. Högst expected points. Att det trots detta pratas med frågetecken runt City säger en del. Ta bara Cancelosituationen. Visst är det en riktigt bra spelare, men för mig är det bra business att (som det verkar) få stora pengar för en 29-åring som inte är ordinarie för dagen och som varit ett störningsmoment för Pep.

Enda frågetecknet jag har runt City är att det kanske finns en viss mättnad i en del mindre matcher. Men det här är en stormatch jag tror de kommer vara påkopplade inför. Haft en matchledig vecka och har kunnat förbereda sig fullt här. ingen match förrän nästa helg heller, så inget att spara på. Med tanke på att Man C så tydligt går för CL-titeln i år är det nu laget ska vara som bäst, formen borde vara toppad för den här perioden.

Hade 0-2 i halvtid mot Spurs för några veckor sedan, vilket var matchen efter derbytorsken mot Man U. Känslan aär att säsongen hängde på en tråd där och då, men en stark andrahalvlek gav 4-2 och efter det har City slagit Wolves + öven Arsenal (FA-cupen). Kan det ses tillbaka på som vändpunkten?

Tottenham har förstärkt truppen med en ny högerwingback i januari. Kan bli bra på sikt, men kanske inte så att det gör jätteskillnad nu direkt. Tar sina poäng, men spelmässigt ser det rätt torftigt ut många gånger. Kane har fått bära laget själv till skillnad från ifjol då Son hjälpte till med många mål. Men koreanen har en tung säsong och ett par FA-cupmål gör inte att jag ropar hej gällande honom. Gick upp till 2-0 borta mot Man City, men slaktades totalt i andra halvlek. På hemmaplan har de varit klart sämre än andra topplag som Newcastle (faktiskt), Liverpool och Arsenal. Blir inte lättare här.

Jag håller Man C som det klart bättre laget. När vi får -0,5 till bra odds på dem i ligaspel är jag nästan alltid sugen på att spela dem. Mot ett Spurs som jag inte håller så högt tror jag de bara vinner.

Speltips: Rak seger för Man City hos bet365.
This is the stats tab
This is the post tip