Speltips: Heung Min-Son över 0,5 skott på mål till 1.72 hos bet365 .

Säsongens kanske sista “stormöte” i Premier League får vi under tisdagen när Manchester City reser till London för att besöka Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium.

Hemmalaget Tottenham lyckades senast studsa tillbaka från 4 raka förluster när man besegrade Burnley med 2-1 på hemmaplan. Skönt med en seger och en betydligt mycket bättre prestation än tidigare matcher.
Känslan har varit att bensinet i Spurs-tanken tog slut litegrann. Den intensiva och fartfyllda fotbollen man bedrivit hela säsongen blir såklart väldigt jobbig att spela i längden, vilket jag tycker blivit tydligt under slutdelen av säsongen.

Manchester City segrade återigen under veckan när man slog Fulham med 4-0 på bortaplan. Två matcher kvar att vinna innan man står där med ytterligare en ligatitel, för visst kommer det sluta så?
Det känns som man återigen har hittat ligaformen i helt perfekt tid och känslan är att man är extremt påkopplad i alla delar av planen. 15-1 i målskillnad över de 4 senaste matcherna talar sitt tydliga språk.

Kan Spurs straffa City i omställningarna?

Historiskt sett har Manchester City haft det tufft på bortaplan mot Tottenham. I ligaspelet har Tottenham 4 raka segrar mot City på hemmaplan, vilket är en aspekt som såklart inte ska underskattas. Hur mycket den statistiken ska tas i beaktning ställer jag mig lite tveksam till, då jag tycker Tottenham fortsatt ser rätt svaga ut samtidigt som City inte sätter många fötter fel.

City kommer att driva och styra den här matchen, det känner jag mig tämligen övertygad om. I omställningsspelet, som så många gånger tidigare när Tottenham stått upp mot City, tror jag det kommer finnas ytor för Spurs. Då landar jag återigen i Heung-Min Son.

Att Son ska lyckas skjuta minst 1 skott på mål i den här matchen ger jag goda möjligheter till. Jag tror åtminstone att lägena för det kommer att finnas, och på hemmaplan har jag svårt att se Tottenham lägga sig ner och dö.
Son har klarat den här linan i 3 av de 4 senaste matcherna, endast i plattmatchen mot Chelsea misslyckades han med det, men då var det samtidigt knappt ett skott på mål alls för Tottenham.
Faktum är även att Son har hittat nätet i 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot City i ligaspelet.

Kommer Tottenham upp i någon form av nivå och lyckas stå upp emot City någorlunda kommer det finnas lägen att ställa om på, och bör Son vara med i leken och vara den spelaren i Tottenham som det handlar om.
Heung Min-Son över 0,5 skott på mål till 1.72 hos bet365 blir mitt spel under tisdagen!
This is the stats tab
This is the post tip