Tottenham:

Antonio Conte fick en hel del att fundera på efter onsdagens prestation på Old Trafford, där Tottenham stod för en minst sagt blek insats. Manchester United dominerade matchen fullständigt och skakade fram mängder av chanser – samtidigt som man sattes under stora bekymmer i speluppbyggnaden, och därmed hade svårt att effektivt transportera bollen till Harry Kane och Heung-Min Son, som båda var isolerade och icke-involverade. Hugo Lloris i målet gjorde en strålande match och såg till att hålla ner siffrorna.

Med Dejan Kulusevski och Richarlison på skadelistan övergick Conte från sin normala 3-4-3 till en 3-5-2-formation, med Yves Bissouma adderad till mittfältet, vilket inte alls föll väl ut mot United. Både Richarlison och Kulusevski är fortfarande borta och det ska bli intressant att se om Conte fortsätter med Kane och Son som anfallsduo, eller om Lucas Moura kan komma in eller Ivan Perisic ta klivet upp, när Emerson Royal är tillbaka från avstängning.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Romero; Perisic, Bentancur, Bissouma ,Höjbjerg, Emerson; Kane, Son

Newcastle:

Fortsätter att prestera bra och följde upp 0-0-matchen borta mot Manchester United med en 1-0-seger mot Everton och är kvar på en sjätteplats i Premier League – med sex raka utan nederlag.

Skador fortsätter dock att gäcka Eddie Howe, vilket gör de senaste resultaten än mer imponerande. Sedan tidigare saknas svenskduon Alexander Isak och Emil Krafth, precis som Matt Richie, Karl Darlow och offensivässet Allan Saint-Maximin. Mot Everton tvingades dessutom Joelinton av i halvtid, och är osäker inför den här matchen. Kommer inte brassen till spel lär Joe Willock komma in i startelvan.

Newcastle har ligans bästa försvar med blott nio insläppta mål på elva matcher och har hållit nollan i två raka matcher. Offensivt saknas förstås Joelinton, Saint-Maximin och Isak, även om Newcastle fortfarande har gott om kvalitet i form av Bruno Guimaraes och formstarke Miguel Almirón.

Preliminär startelva: Pope; Burn, Botman, Schär, Trippier; Guimaraes, Longstaff, Willock; Almirón, Wilson, Murphy

Speltips:

Newcastle kommer till London med gott självförtroende och om Eddie Howe hade haft ett mer ordinarie lag att ställa på benen hade jag varit mycket intresserad av gästerna här. Trots skadorna har Newcastle visat sig oerhört svårslagna och defensiven har imponerat – inte minst i 0-0-matchen mot Manchester United och jag tror The Magpies kan ställa till bekymmer för Tottenham också. Spurs trivs som bäst i matchbilder där de kan ställa om med fart och attackera på yta – vilket Newcastle lär vara ytterst angelägna om att undvika – samtidigt som man stöter på desto större bekymmer att luckra upp mer samlade försvar. Samtidigt är Newcastle offensivt skadeskjutet. Jag tror Newcastle kan frustrera Tottenham rejält och att det blir målsnålt här. Under 2.5 mål finns till 1,98 och Under 2,75 mål till 1,78 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip