Dags för en riktig vägskäls-match i Champions League grupp D. Tottenham leder just nu gruppen på sju poäng, tätt följda av Sporting och Marseille på sex poäng.

Hemmalaget Tottenham kliver in i onsdagens drabbning med två raka förluster i ryggen. 2-0 och 2-1 mot Manchester United respektive Newcastle svider självklart. Dock är nog det värsta med Spurs just nu att spelet inte heller finns där, och det har det knappt gjort på hela säsongen. Det känns hackigt och fantasilöst, och när inte ens defensiven går att luta sig mot är det tufft.

Båda lagen har en väldigt fin möjlighet att sätta sig i förarsätet om att gå vidare till slutspel här. För bortalaget Sporting vore det en enastående framgång för hela klubben.
I ligan har man det dock tuffare, där man hittills endast håller till på en fjärdeplats och hela nio poäng efter Benfica redan efter tio spelade omgångar.

Man skulle kunna säga att dessa två lag som möts på Tottenham Hotspur Stadium är lag som försöker hålla huvudet ovanför vattenytan. Speciellt Tottenham, för ett uttåg ur Champions League kan sätta Antonio Contes jobb rejält i fara.

Förutsättningarna säger mig att vardera lag är rätt nöjda med en poäng då en förlust skulle vara förödande, känns det spontant som en klassisk målsnål historia. 0-0 länge och ett sent avgörande från Spurs? Start känsla på det!

Harry Kane och Heung-Min Son kan definitivt såra Sporting på egen hand, men massa mål tror jag inte på. Mitt spel blir därför under 2,75 mål till 2.070 hos Pinnacle

Skadeläge:

Tottenham kommer troligtvis till spel utan kuggarna Pierre-Emile Höjbjerg och Christian Romero, som båda fortsatt är småskadade. Lägg där till Dejan Kulusevski och Richarlison så är det en jobbig skadelista för Spurs.

Bortalaget får tillbaka målvakten Antonio Adan mellan stolparna efter sin avstängning, men får klara sig utan Luis Neto, Sebastian Coates och Daniel Bragnaca som alla är skadade.


Förväntad startelva Tottenham:
Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Perisic, Bentancur, Bissouma, Skipp, Doherty - Kane, Son.

Förväntad startelva Sporting:
Adan - Inacio, Marsá, Reis - Santos, Morita, Ugarte, Porro - Edwards, Paulinho, Trincao.

This is the stats tab
This is the post tip