Tottenham att göra över 2,5 mål mot Watford tas i kvällens PL.

Spurs med ett par poängtapp på sistone. Visst går det att ifrågasätta formen efter 1-1 mot Brighton och uttåg ur FA-cupen mot Man Utd. Tror dock inte det är någon större fara på taket och nu har laget haft en vecka på sig att komma över förlusten mot Man U. Rent tabellmässigt är det inte så mycket att spela för, förutom att försöka ta sig förbi Liverpool upp på tredjeplatsen. Däremot finns ju Kane vs Salah att ta hänsyn till.
Salah 31 mål, två matcher kvar.
Kane 26 mål, fyra matcher kvar.

Gissar att engelsmannen kommer jaga mål rejält och att han kommer hjälpas fram av sina lagkamrater. Bra truppläge med i stort sett allt tillgängligt. Tänkbar elva:

Lloris,
Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies
Dembele, Dier
Eriksen, Alli, Son
Kane

Med tanke på tabelläget är det inte så mycket att spara på vid ledning. Finns ingen anledning att backa hem och säkra poängen, tror det blir full fart ända in i kaklet från Spurs inför hemmafansen.

Passande att få möta Watford då. Kontraktet (mer eller mindre) säkrades för ett bra tag sedan, vilket har synts på resultaten då Watford checkat ut rejält. 0-2-4 på de senaste sex matcherna och nio av de senaste tio bortamatcherna har slutit med förlust. Relativt nyligen har Arsenal och Liverpool gjort 3-0 och 5-0 på Watford. Laget dras också med en del skadeproblem.

Skiljer en klass mellan lagen och min känsla är att Tottenham har fördel motivationsmässigt här. Visst finns en mikro-risk för Watford att dras in i bottenstriden, men de har fortfarande sju lag bakom sig och flera poäng till godo. Dessutom en räddningsplanka i form av Newcastle hemma i helgen. Spurs har Kane som jagar mål och bakom honom finns alltid målfarliga trion Eriksen, Alli och Son. Mot ett så pass svagt försvar som Watfords (bara West Ham och Stoke har släppt in fler mål) tror jag vi har en mycket klar hemmaseger att vänta.

3/4-0/1?





This is the stats tab
This is the post tip