Mitt spel: Lyon rak seger till 2.30 hos bet365.

Toulouse tar emot Lyon på Stadium Municipal. Gästerna kommer stärkta med två raka ligasegrar i ryggen men dock ett uttåg ur cupen där emellan. Toulouse kommer även dem med uppumpat självförtroend efter avancemang i cupen och en viktig trepoängare i ligan senast mot Montpellier.

Hemmalaget har lyckats kravla sig upp till relativt säker mark. Man har nu hela tolv poäng ner till nedflyttningsplatserna och matematiskt sett ska man bara behöva en vinst till för att säkra spel i Ligue 1 även nästa säsong.

Lyon mer att spela för

Jag tror dock inte det är här Toulouse kommer räkna med att ta den sista segern som ska behövas. Lyon har i detta nu fem poäng upp till Lille på Europaplats och man har inte råd att tappa så många fler poäng om man vill ut och flyga i Europa nästa år.

Nu när man har åkt ur cupspelet har man endast ligan att fokusera på, vilket jag tror kommer vara nyttigt och gynna Lyon i ligaspelet. Man har även en trupp som ska kunna ligga högre upp i tabellen än den gör. Det visade man inte minst mot PSG för någon vecka sedan där man segrade med 1-0 på bortaplan.

Lyon har även ett väldigt starkt facit på bortaplan den senaste tiden med sex segrar på de senaste åtta försöken på främmande mark. Samtidigt har Toulouse två segrar och tre förluster de senaste fem matcherna på hemmaplan, vilket ännu mer talar i Lyons favör.

På grund av lagens tabelläge och vad man har att spela för, ser jag Lyon ta hem tre poäng här. Toulouse kommer ta den sista trean som behövs och spela Ligue 1 nästa år, men det finns andra matcher som kommer passa bättre att göra det i. Mitt spel blir därför Lyon rak seger till fina 2.30 hos bet365!

Statistik att ha i åtanke: Lyon har resultatraden 11 vinster och två kryss de senaste tretton gångerna dessa lag ställs mot varandra.
This is the stats tab
This is the post tip