Allsvenskan sparkas igång igen och tycker mig ha hittat ett bra odds på ett gäng som är riktigt taggad på andra halvan av säsongen. Andraplacerade AIK reser till klassiska Vångavallen för att ta sig an nykomlingarna Trelleborg. AIK som med sommarens transferfönster har visat att klubben är redo att lägga i femmans växel i sikte på SM-guldet.

Tabell:
2. AIK 12 6 6 0 19/9 24p
13. Trelleborg 11 3 2 6 10/16 11p

AIK:s trupp ner till Skåne
2 Haukur Hauksson
3 Per Karlsson
6 Alexander Milosevic
7 Kristoffer Olsson
8 Enock Kofi Adu
9 Rasmus Lindkvist
10 Denni Avdić
11 Stefan Silva
19 Ahmed Yasin
20 Tarik Elyounoussi
21 Daniel Sundgren
22 Nicolas Stefanelli
23 Budimir Janošević
24 Robin Jansson
31 Niklas Persson
34 Oscar Linnér
36 Henok Goitom
43 Albin Linnér

Under uppehållet gick Bahoui ut, tillbaka till schweiziska Grasshopper. Även vårsuccén på mittfältet Anton Saletros gick till ryska Rostov.
Och in kom VM-aktuella Sebastian Larsson. Även om han självklart inte kommer göra debut här på Vångavallen.
AIK slog även till med en dubbelvärvning: Panajotis Dimitriadis återvänder efter tre år i Turkiet och även Heradi Rashidi in, direkt från Dalkurd. Även dessa herrar får vänta då övergångarna inte börjar att gälla förens 15 juli.
Klubbens sista träningsmatch mot FC Flora såg ut att bli dyr. Suveräna Rasmus Lindkvist haltade ut i första halvlek. Dock med i truppen här mot Trelleborg så räknar med att han är OK.

Seriens bästa försvar imponerade i våras med nio bollar insläppta på tolv matcher. Kämpade aningen med resultaten på bortagräs med fyra kryss, dock obesegrade.
Nu när Bahoui är ute ur bilden så räknar jag med att Goitom och Elyounoussi startar på topp i AIK:s 3-5-2. Stefanelli finns även, troligtvis på bänken. Offensiven har inte varit någon målsprutare men ska ändå lyftas.
Stefan Silva lär även han starta på mittfältet. Drog på sig en mindre skada i våras och bör vara taggad på att ta en plats i lagets startelva.
Även Linnér är tillbaka (med ny frisyr) från skadan som han drogs med i våras, lär hoppa in i målet från start.

Trelleborgs succéanfallare Camara Jönsson är påväg tillbaka efter skadan på hälsenan. Ska bli riktigt spännande att se honom igen, dock kommer denna match för tidigt.
Laget kämpar vidare på den nedre halvan av tabellen, avslutade dock vårsäsongen starkt med två vinster och en oavgjord på de fyra senaste omgångarna. Backlinjen är dock alldeles för svag medan skadorna främst på mittfältet gör det ännu svårare. Svaga även framåt med endast fem mål på sex hemmamatcher.

AIK är riktigt bra på att kontrollera matcher. Här kommer de vara laget som håller i taktpinnen mot ett Trelleborg som inte har mycket att sätta emot. -1 asian lockar även det men ser 0-1 som ett möjligt slutresultat.
Inte ofta AIK tar några stora segrar, många uddamålsvinster. Väldigt laddade inför omstarten dock och vill starta höstsäsongen starkt. Underspelet är även det ett tips. Ger mig på ett högre odds!

SPEL: AIK vinner och håller nollan till 2.63
1/5 units – hos Unibet

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip