Speltips: GAIS -1 asian till 2.23 hos nya Expekt

______________

Ett mer avslaget Trelleborg, trots att de ännu inte är helt säkra, ska ta emot GAIS med brinnande motivation i jakten på Allsvenskan. Kanske kan tränare Stefan Jacobsson väcka liv i hemmalaget när han ställs mot sin gamla klubb, GAIS. Även om det inte direkt sett så bra ut på sistone har laget ändå plockat bra med poäng och Mortensen har höjt nivån i spelet med sin närvaro. Här ställs de dock mot det bästa laget i Superettan och det ska bli intressant om Trelleborg kan höja sig ett par snäpp och ge GAIS en ordentlig match eller om det blir lika avvaktande som senast.

Trelleborg
Senaste match: Västerås SK - Trelleborg 3 - 0
xG: 2.06 - 0.99 (ws)
Skott/Skott på mål: 27/9 - 5/1
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 8 - 1
Det blev som förväntat för Trelleborgs del. Ett avslappnat lag med en mer stabil placering som skulle spela mot ett kokande VSK som går för seriesegern. Nja, detta var hemmalagets match från början till slut och det kändes aldrig nära.

GAIS
Senaste match: GAIS - Öster 1 - 0
xG: 2.32 - 0.43 (ws)
Skott/Skott på mål: 14/3 - 7/2
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 6 - 3
GAIS slutar aldrig imponera på mig. Detta var definitivt den bästa matchen jag sett med laget i år och då har de ändå gjort många imponerande prestationer. Det var kontrollerat, stabilt och så mycket spets i spelet. Öster som vanligtvis är ett starkt lag hade egentligen inte en suck när GAIS satte fart på matchen och sitt passningsspel.


- Truppstatus ska vara oförändrad hos båda lagen.

Femte raka segern för GAIS?

GAIS har ändå vunnit med minst två mål hela sex gånger på de åtta senaste matcherna. Visserligen är detta normalt sätt en rätt så svår bortamatch men ser inte vad som ska stoppa GAIS-maskinen när de både har en sådan spets och bredd i laget. De spelar med ett härligt självförtroende men här behöver de vara beredda på att också ta kampen. Trelleborg lär spela ett rakare spel och lär välja en låg utgångsposition här. Tror tillslut GAIS får hål på Trelleborg och då orkar inte hemmalaget upprätthålla kvaliteten över 90 minuter. Ser värde i en ny vinst för gästerna och det med minst två mål.

Speltips: GAIS -1 asian till 2.23 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip