Viktig match för två lag som hoppas kunna slåss i den absoluta toppen

Senaste möten
GIF Sundsvall - Trelleborg 2-1
Trelleborg - GIF Sundsvall 1-1

Superettan
3. GIF Sundsvall 8 4 2 2 14:9 14
10. Trelleborgs FF 8 2 4 2 12:12 10

TFF hemma
4 1 2 1 4:4 5

Formen
O, O, V, F, F

Senaste match
AFC Eskilstuna - Trelleborg 3-2

Nilsson - Liverstam, Björken, Tideman, Jönsson, Blomberg, Petrovic, Ali Dhaini, Brkic, Kozica, Offia

Sundsvall borta
4 2 1 1 6:3 7

Formen
O, V, V; V, F

Senaste match
GIF Sundsvall - Jönköpings Södra 1-2

Blazevic - Myrestam, Blomqvust, Olsson, Dahlström, Ekström, Silfwer, Andersson, Stensson, Hallenius, Engblom

Omtag för både Trelleborg och GIF Sundsvall efter respektive tunga förluster senast.
För TFF så blev det noll poäng borta mot AFC Eskilstuna och det var lagets andra raka torsk efter 0-1 mot Västerås SK i omgången innan. TFF är därmed något pressat med tanke på att de har förhoppningar att slåss i den absoluta toppen om en plats i Allsvenskan. Fredrik Liverstam avstängd för TFF medan Giffarna saknas Anton Eriksson på U21. Giffarna hade tre raka segrar innan matchen mot Jönköpings Södra senast. Och rent offensivt såg det rätt bra ut, det saknades inte målchanser, men precis som förra säsongen så släppte man till för enkla mål. Och det är väl just det enda som jag tycker talar emot Giffarna den här säsongen, att tränaren Henrik Åhnstrand inte lyckas sätta defensiven. Eriksson är som sagt borta i mittförsvaret och det tvingar coach till en ändring som jag tror att han helst sluppit. Giffarna har en riktigt bra elva men bänken är ganska orutinerad och kvalitetsmässigt en betydligt större chansning.
När det kommer till startelva håller jag Giffarnas vassare. Samtidigt får vi väga in att matchen spelas på gräs på Vångavallen och att det inte är Giffarnas starkaste underlag. Blir det mer fysisk och mindre teknisk fotboll så gynnar det hemmalaget.

SPELTIPS
Jag tror vi får se två lag som går för det med tanke på de senaste resultaten och tabelläget. Det är två lag med kvalitet så jag ser absolut att det här kan bli en match där båda lagen gör mål. Plockas till 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip