Toppmöte i Superettan mellan två klassiska lag. Gräs, charmiga arenor och två klubbar som får anses må bra i Superettan. Det är heller inget fel på lagens form med flera treor inkasserade de senaste matcherna. Blir en spännande och viktig match i kampen om återtåget till Allsvenskan.

Trelleborgs FF fortsätter att ha marginalerna med sig. Om jag räknat rätt är det fjärde gången laget vinner i 90+ denna säsong, helt otroligt! Starka lag ska ha marginalerna med sig, så får ses som en styrka i sig. Senast var det Norrby som stod på andra sidan, en jämn och böljande match ända fram till slutet där då Trelleborg drog längsta strået.

Halmstads BK ångar på och likt Trelleborg så är det också ett par marginaler med sig på övertid under säsongen. Skillnaden som jag ser det är väl att Halmstad ofta dominerat matchbilden och forcerat fram i slutet av matcherna. Örjans Vall fyllde år senast och det blev en riktigt härlig avslutning på folkfesten under lördagskvällen med ett sådant sent segermål.

_____

Tycker att Halmstads BK är en klass över alla lag i serien och Trelleborg må vara bra just nu men är inte så säker på att jämnheten håller i sig över tid. Prestationerna har inte varit övertygande och mot ett lag som Halmstads BK gäller det att verkligen vara på tårna och inte släppa in enkla mål. Jag håller Halmstad som segrare i tungviktsmötet trots avsaknaden av försvarskuggen Baffoe som är avstängd här.

Spel: Halmstads BK vinner matchen till 2.11 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip