Helsingborg reser till Trelleborg på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard .

Derby. Fyran mot femman i tabellen. Trelleborg har en match mer spelad och har tagit en poäng mer. Het match alltså. Hemmalaget Trelleborg har gjort mål i 12/13 seriematcher och har en rätt fin offensiv med Johan Blomberg, Petrovic, Kozica, Offia m.fl. Enligt statistiktjänsten jag använder har Trelleborg högst expected goals-summa i serien. Är alltså laget som skapat målchanser av totalt sett bäst kvalitét hittills.

Har dock 17 insläppta och ligger i botten vad gäller expected goals against. Bara fyra lag har släppt in fler mål. Även om en hel del baklängesmål kommit i samma matcher så säger det ändå någonting om att lagets försvar inte är toppklass i den här serien.

Helsingborg har tagit 9 av 12 poäng efter EM-uppehållet, vilket väl får sägas vara okej. Men de är fortfarande en bit efter toppen och behöver gå för trepoängare i varje match för att äta upp försprånget. van den Hurk visade ruggig form senast mot Falkenberg med ett hattrick. Är nog bäste anfallen i serien och går väl för skytteligasegern. Ofta framspelad av Loeper. Även fått in finnen Karjalainen, som är en bra backup.

Gjort det bra försvarsmässigt, vilket inte är oväntat då man fått in Lennartsson som tränare inför säsongen. Han är som bekant en försiktig tränare, lite av den gamla skolan. Men räcker det mot ett bra Trelleborg? Jag tror definitivt TFF kan göra mål här, de är tillräckligt bra för det.

Tycker ofta Helsingborg är lite lågt prisade då de är en stor klubb som de flesta väntar sig bara ska springa igenom serien. Var lite samma sak när Hammarby var nere i Superettan. Är bra och komer vara med i toppen, men är på intet sätt överlägsna. Kan mycket väl vinna här, så jag avstår någut plushcp på TFF. Väljer BLGM då Trelleborg har hemmaplan och är bra offensivt. Helsingborg med en formstark van den Hurk på allsvensk jakt bör också kunna näta. Ser framför mig en rätt så öppen match där 2-1, 1-2 eller liknande känns som tänbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip