Skånederby mellan två lag som gått sisådär och inte ser ut att ha något med uppflyttningsstriden att göra. Här är mitt speltips.

Senaste möten
TFF - HIF 2-1 (Svenska Cupen)

TFF - HIF 0-0
HIF - TFF 1-3

Superettan
6. Helsingborg 7 2 4 1 9:8 1 10
9. Trelleborg 7 2 2 3 6:7 -1 8

TFF hemma
4 1 2 1 5:5 0 5

Formen
V, F, O, V, O

Senaste match
Trelleborg - Utsikten 2-2

Larsen - Hörberg, Karlsson, Weberg, Alievski - Saleh Karim, Hyltoft, Larsen - Salama, Bohman, Culum
HIF borta
3 2 0 1 5:4 1 6

Formen
O, F, O, V, O

Senaste match
Helsingborg - Sandviken 2-2

Joelsson - Örn, Rogne, Nilsson, Westerlund - Loeper, Kjellnäs, Gigovic, Svanbäck - Acquah, Silverholt

Tuff match att vänta?

HIF hade alla förutsättningar för att ta tre poäng nu senast. En tidig målvaktsutvisning för Sandviken gjorde att HIF hade ett dukat bord. Loeper gav laget ledningen, John Junior kvitterade och när Gigovic satte 2-1 kändes det väl ändå som att HIF skulle rida hem det. Men icke. Det unga laget kunde inte hantera matchbilden som blev och Sandviken lyckades kvittera genom Engqvist och ta en stark poäng med sig hem från Olympia.
Nu är det dags att gå vidare från den insatsen och blicka framåt mot derbyt mot TFF. HIF gör det med endast mittback Birkfeldt på skadelistan, annars ser det bra ut för huvudtränare Klebér Saarenpää när det gäller truppen och viktige Thomas Rogne ska kunna starta.
Hemmalaget Trelleborg har väl inte riktigt visat upp någon tydlighet den här säsongen. Senaste resultaten har dock varit åt det bättre hållet. 1-1 mot ett bra Degerfors, seger med 1-0 borta mot Varberg och nu senast räddades en poäng hemma mot Utsikten (2-2).
Min känsla här är att det är två lag som inte riktigt litar på sin egen förmåga och som kanske mer vill vänta ut det andra lagets misstag än att göra dem själva.
Motsvarande möte i fjol på Vångavallen slutade 0-0 och jag kan ändå se att det här blir en målsnål och fysiskt hård match snarare än öppna spjäll och champagnefotboll.

SPELTIPS
Här spelar jag under 2.5 mål till 1.95 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip