Skånederby i Superettan när Landskrona gästar Trelleborg.
Mitt speltips: Över 1,5 mål av hemmalaget Trelleborg.

Väljer överspelet på hemmalaget före raka ettan då oddset är högre. Inte otänkbart att det slutar med 2-2 eller liknande snarare än 1-0. Tycker jag. Femman mot sexan i tabellen, Landskrona faktiskt före på målskillnad. Bägge lagen har hugg på kvalplatsen uppåt om de avslutar säsongen på ett bra sätt.

Tycker Trelleborg är motiverade favoriter på hemmaplan. Inte minst eftersom Landskrona är seriens bästa hemmalag, men närmast ett bottenlag på resande fot (sex raka förluster borta). För att ta upp kampen om de allsvenska platserna på allvar är det bara seger som gäller här.

Nykomlingarna Landskrona gör en kanonsäsong där de med liten och rätt så ung lokalförankrad budget matchat de flesta lagen i serien. Trots en del skadeproblem senaste tiden och dåliga resultat/prestationer i flera matcher är de kvar som en outsider i toppstriden då övriga lag också tappar poäng. Kändes som deras säsong var påväg att ta slut när de lite oförtjänt fick med sig noll poäng av sex möjliga på kort tid mot historiska rivalen Helsingborg.

Känslan är alltjämt att Landskrona möjligen överpresterar lite sett till sin trupp. Har som sagt en del skador och de spelar ett stundtals rätt naivt offensivt balanserat 4-3-3-spel de kanske inte riktigt har materialtet för nu när de fått skador på bland andra Sumar Almadjed.

Trelleborg har ett lite äldre lag med ett par-tre spelare som har bra meriter. Bra högstanivå, men tycker de uppträder rätt ojämnt. Ett lag jag hade tänkt, i kraft av rutinen, skulle göra en bra sista tredjedel av säsongen. Men har nu fyra raka utan seger och har därmed tappat lite närkontakt med de absoluta topplagen. Ska dock sägas att de haft ett mycket svårt schema och rent prestationsmässigt kanske förtjänat mer än de fått med sig. Tycker det är bra läge att studsa tillbaka här. Alltid starka på Vångavallen och det är dags för spelare som Blomberg, Kozica m.fl. att kliva fram här mot ett bortasvagt Bois.

2-0, 2-1, 2-2, 3-2 eller liknande känns som tänkbara slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip