Speltips: Över 2.5 mål till 1.83 hos Svenska Spel

________

Det har hänt en del för lagen under årets säsong. Trelleborg hade det tufft inledningsvis och behövde ett tränarbyte efter den dystra starten. Nu har de iallafall varit bra under en längre period och har ändå 17 inspelade poäng på de 10 senaste matcherna. Landskrona har genomgående spelat en underhållande och jämn fotboll men har just nu tre raka förluster. Det har också skett lite förändringar i veckan där Billy Magnusson numera ska agera manager medan Max Mölder sköter det dagliga arbetet uppbackat av sina assisterande tränare.


Trelleborg
Senaste match:
Helsingborg - Trelleborg 1-3
xG: 2.1 - 2.06
Skott/Skott på mål
12/7 - 21/5
Väldigt längesen man såg Trelleborg komma till så mycket målchanser och avslut. Gör en riktigt bra bortamatch mot Helsingborg där man trots underläge i halvtid har bra känsla för kvittering. Istället i andra blir det en islossning och laget gör tre mål. En imponerande seger mot ett lag som inte på något sätt gör en usel match.

Landskrona
Senaste match:
Landskrona - AFC Eskilstuna 1-2
xG: 1.61-1.22
Skott/Skott på mål
11/5 - 10/5
Stor dominans av Landskrona redan från start. Det kändes som det kunde stå 2,3-0 på resultattavlan när matchen skulle vara över. Men fotboll är sällan så enkelt och Landskrona fick nöja sig med 1-0 efter första halvleken. Den andra skulle däremot bli en scenförändring där AFC Eskilstuna istället tog tag i taktpinnen och skapade flertalet målchanser som sedermera skulle bli till 1-1 och 2-1 till bortalaget.
Roligt att Rasmus Wendt fortsätter att bidra mycket och kommer bli ett välbehövligt tillskott när Landskrona nu har sålt lovande spelare.

Avstängda:
Haris Brkic (Trelleborgs FF)

Dessvärre blir viktige kuggen Erik Hedenquist (Landskrona) borta resten av säsongen. Det råder lite problematik på mittbacksplatsen således då man nu förlorat en hel del rutin i mittbackar. Har också plockat in Bruzelius från Sollentuna och Kotto från Malmö FF som ska stabilisera mittbackspositionerna.

Ny målrik match att vänta?

Landskrona står fortfarande bara noterade för en vinst och en oavgjord match på bortaplan trots mängder av målchanser i flera av matcherna. Nu börjar läget bli lite mer pressat när det är så jämnt i tabellen men nu kommer det kanske en mer passande matchbild när Trelleborg har hemmaplan. Landskrona har fortsatt frejdiga spelare framåt som kan skapa oreda. Och ytorna kommer finnas när Trelleborg som så ofta varit inblandade i öppna matchbilder där det inte direkt funnits någon defensiv balans. Lägg därtill duktiga omställningsspelare som Offia som Landskrona kommer behöva se upp med och han hade minst sagt en lyckosam dag i senaste matchen. Tror vi får se en ny chansrik matchbild som förhoppningvis bjuder på minst tre mål.

Speltips: Över 2.5 mål till 1.83 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip