Under måndagskvällen tar Trelleborg emot Östersund på Vångavallen. Ett Trelleborg som försöker få ny energi efter en dyster start på Superettan. Den som fått äran att vända trenden är Stefan Jacobsson, efter att Per-Ola Ljung fick lämna klubben. Enbart ett fåtal träningar har hunnit göras så förväntar mig inga större förändringar mer än att försöka hitta tillbaka till grunderna och förhoppningsvis få mer stabilitet över hela planen.

Gästerna Östersund har verkligen imponerat inledningsvis, de har ännu inte förlorat och har bra häng på toppen. Fått ihop defensiven väl med enbart fem insläppta mål men också varit effektiva i målskyttet. Därav kom det lite som en chock med tre insläppta mål mot Jönköpings Södra i matchen senast. Det var märkliga mål som Östersund släppte till, de var ändå samlade i försvaret med ett lågt försvar. Men ansvaret i markeringsspelet saknades och de var inte påkopplade. Starkt ändå att komma tillbaka flera gånger i matchen och ändå få med sig ett oavgjort resultat.

Trelleborg har som vi alla sett varit väldigt ojämna. Både när det gäller såväl offensiven som defensiven. De har potentialen offensivt med Offia och Bohman samt ett spelskickligt mittfält. Deras kollapser har mer varit mycket slarv och mer av den mentala biten, precis som mot Sundsvall när de klappade ihop fullständigt. I matchen senast mot GAIS var det däremot inget snack om saken, GAIS var bättre redan från start och vann rättvist.

Trelleborg truppstatus (saxat från Trelleborgs hemsida): Mattias Andersson (skadad), Abel Ogwuche (landslagsuppdrag), Johan Stenmark (skadad, i lättare träning), Nicolas Mortensen (skadad).

Östersund truppstatus: Theodore Rask (skadad), Mansour Sinyan (avstängd)

Mer fokuserat försvarsspel och en större stabilitet

Östersund kommer troligtvis att vara försiktigare i sin balans här för att inte ge Trelleborg för många möjligheter att kontra. De vet om att de kommer handla om att vara påkopplade när det gäller Henry Offia. Medan Trelleborg också med ny tränare kommer försöka hitta stabiliteten igen efter tre raka förluster och många insläppta mål. Båda lagen brukar hamna rätt så lågt i utgångspositionerna, speciellt Östersund med sin fembackslinje kommer vilja ha åt kontringar på Amatkarijo här. Tror att vi får se en försiktigare matchbild där lagen mer tar ut varandra med lågt försvarsspel, det gäller bara att försvaren är mer påkopplade i inläggsspelet.

Spel: Under 2.5 mål till 1.98 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip