Två rätt så svaga lag som skulle vara med och slåss i toppen av serien, men efter en svag start på säsongen så handlar det nu om att försöka få igång något långsiktigt. Båda lagen har flertalet spelare med bra meriter som behöver komma igång ordentligt om det ska bli tal om topplaceringar.

Trelleborg har hittills bara en seger och åkt på hela tre förluster. Inte riktigt vad laget hade räknat med. Det har varken sett bra ut offensivt eller defensivt. Nu har det sett likadant ut under ett par säsonger trots utlovade satsningar och känslan är att Trelleborg är påväg i fel riktning. Under förra omgången blev det förlust borta mot AFC Eskilstuna, en match som stundtals dominerades av AFC och Trelleborg hade oerhört svårt att koppla greppet om matchen. Rent generellt har det sett ut så tidigare i år också, där matcherna svänger alldeles för mycket och Trelleborg inte styr spelet. Det flesta av chanserna skapas genom Offias soloprestationer och inte så mycket genom ett kollektivt spel.

Inte så mycket bättre har det sett ut för GIF Sundsvall som efter två inledande segrar nu är påväg in i en negativ trend. Det var derbyt mot Östersund som lade grunden för det med en nästintill chockartat insats där Sundsvall aldrig lyckades komma riktigt nära Östersund och åkte på hela 0-3. Senast blev det en ny förlust mot topplaget Öster, en match som kantades av väderproblem och fick en ny speldag. Otur för Sundsvall så gjorde Öster mål innan matchen blev avbruten i snökaoset, vilket var rätt så kontroversiellt. I den återupptagna matchen så stod GIF upp bra mot Öster och lyckades även få in en kvittering. Det lämnades däremot för stora ytor åt Öster som kunde rätt så bekvämt ta hem segern i andra halvlek. Positivt för gästerna är att Hallenius fortsätter vara skadefri och med ett par andra spelare med rutin så kan de absolut få igång detta lag i den så jämna serien.

Två jämna lag som befinner sig i ungefär samma vilsenhet

Tycker inte att något av lagen ska vara tydlig favorit här trots Trelleborgs hemmafavör. Det är för mycket i spelet som inte stämmer och Trelleborg har hittills inte sett så fantasirika ut i offensiven för att skapa de problemen som Öster gjorde mot Sundsvall. Matchen är jämnare än vad oddsen visar och då spelar jag att Sundsvall tar poäng.

Spel: Sundsvall X2 (+0.5) till 1.98 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip