I den fjärde omgången av VM-kvalet finner jag värde i matchen mellan Turkiet och Kosovo. Att över 2.5 mål i matchen borde vara en favorit är jag enig om - men att under 3.5 mål i matchen ska kunna fås till 1.70 i odds är alldeles för högt, med tanke på hur båda lagen har presterat hittills i kvalet.

Efter tre spelade matcher har Turkiet ännu inte någon seger. Även om de spelade bra i 1-1 bortamatchen mot Kroatien så följde de inte upp det riktigt, utan det blev 2-2 hemma mot Ukraina och sedan förlust mot Island med 2-0. Jag vill inte ta något ifrån motståndarna men Turkiet har inte direkt rosat marknaden. De kommer till detta möte med en dålig form där spelet inte alls har stämt för Fatih Terims herrar. Framför allt har nationen varit uddlösa i de avgörande lägen, speciellt i den senaste matchen mot Island. Dock räknar jag ändå att första vinsten kommer hem mot Kosovo.

Även om Kosovo inte har vunnit någon match hittills i kvalet så har de bjudit på kamp i samtliga möten. Detta är en nation som sliter och kämpar från första sekunden ända fram till slutsignalen. De lyckades kryssa borta mot Finland (1-1) för att sedan förlora stort mot Kroatien med 6-0 hemma och därefter 3-0 borta mot Ukraina. Efter Kroatiens match har Kosovo spelat säkrare och mer defensivt - vilket också blir fallet borta mot Turkiet. Här gäller det att kriga för en poäng och då kommer Kosovo att täppa till bakåt och satsa på kontringar.

I och med att Turkiet inte befinner sig i någon vidare form kommer detta inte att bli så enkel affär som marknaden föreslår. En vinst dock för Turkiet är jag enig om. Men... ett värde finner jag i att detta inte blir något målkalas och spelar på under 3.5 mål i matchen till 1.70 i odds hos Sportingbet. I mitt tycke ska sådana matcher sluta med max tre antal mål i två av tre gånger av fallen - därav spelet.

This is the stats tab
This is the post tip