Viktig och tuff match för Norge borta mot Turkiet

Förra mötet
Norge - Turkiet 0-3

VM-KVAL - GRUPP G
1. Nederländerna 6 4 1 1 22:6 13
2. Norge 6 4 1 1 12:5 13
3. Turkiet 6 3 2 1 16:13 11

Senaste matcher

Turkiet - Montenegro 2-2
Gibraltar - Turkiet 0-3
Nederländerna - Turkiet 6-1

Norge - Nederländerna 1-1
Lettland - Norge 0-2
Norge - Gibraltar 5-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Turkiet (4-4-2) Bayindir - Celik, Ayhan, Demiral, Müldür - Ünder, Özdemir, Tufan, Calhanoglu - Yazici, Yilmaz

Saknar: Karaman - avstängda: Söyüncü, Kabak, Kökcü
Osäkra:

Norge (4-3-3) Nyland - Pedersen, Hanche-Olsen, Strandberg, Meling - Thorstvedt, Thorsby, Berg - Ödegaard, Sörloth, Elyounoussi

Saknar: Midtsjö, Ajer, Svensson, King, Haaland, Normann, Bråtveit
Osäkra:

Den som såg Turkiet spela i EM blev knappast imponerad. Det var riktigt usel fotboll som turkarna bjöd på där och efter 0-3 mot Italien, 0-2 mot Wales och 1-3 mot Schweiz var det hem och slicka såren. Därefter har VM-kvalet bjudit på svajiga insatser. 2-2 hemma mot Montenegro, 3-0-seger borta mot Gibraltar och en käftsmäll borta mot Nederländerna med 1-6! I den matchen fick mittbacken Söyüncü syna det röda (två gula) och dessutom är både Kabak och Kökcü avstängda här efter för många gula kort. Turkiet är i ett mycket viktigt skede av det här kvalet och en seger här skulle skjuta laget förbi Norge och i pole position inför avslutningen. Tar man chansen på hemmaplan?
Norge har varit betydligt stabilare den här kvalhösten. 1-1 hemma mot Nederländerna och stabila segrar både borta mot Lettland och hemma mot Gibraltar.
Men även Norge har en del problem. Inte minst Håland som missar matchen på grund av skada. Det är klart att det försämrar norrmännens chanser borta mot Turkiet med rätt så mycket.
Det finns en grundkvalitet i det turkiska laget, särskilt i offensiven med Yilmaz, Calhanoglu och Ünder. Jag tror att Norge får se upp här mot ett laddat hemmalag. Krysset är bra för gästerna och därför tror jag på en defensiv matchplan mot ett Turkiet som haft en krystad offensiv. Håland saknas och det gör även Norges offensiv trubbigare.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.83 hos Pinnacle (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip