Turkiet:

Det satt långt inne, men till slut kunde Turkiet bärga tre viktiga poäng borta mot Lettland senast. Ett decimerat Lettland kvitterade till 2-2 i minut 94 och minuten senare kunde Irfan Kahveci återta ledningen och skjuta segern till Turkiet. Dramatiskt värre. Turkiet har inlett kvalet skapligt med bortasegrar mot både Armenien, 2-1, och Lettland, 3-2, och enda nederlaget hittills kom mot tunga Kroatien.

Turkiet har ett på pappret högintressant lag, med kvalitativa spelare i alla lagdelar. Defensivt finns Merih Demiral, Romas Zeki Celik och Özan Kabak. På mittfältet finner vi Inters Hakan Calhanoglu och min personliga förälskelse, Orkun Kökcú, Feyenoord-kaptenen som nyligen blev klar för Benfica, som är en oerhört skicklig passningsspelare som kan skära linjer och skapa farligheter med stundtals förbluffande lätthet. I offensiv väg finns bland annat Cengiz Ünder, som gjorde mål mot Lettland senast.

Wales:

Åkte på en tung, tung förlust hemma i Cardiff när man föll mot Armenien med 4-2, trots att Brennan Johnson tidigt spelade fram Daniel James till ledningsmålet. Förlusten var särskilt tuff i och med att Rob Pages lag ändå inledde kvalspelet skapligt med ett meriterande kryss, 1-1, borta mot Kroatien och en 1-0-seger hemma mot Lettland under marssamlingen.

Wales gjorde en slätstruken prestation i VM i Qatar, där man tog en poäng i gruppen med USA, England och Iran, där man noterades för målskillnaden 1-6. Sedan dess har Gareth Bale tackat för sig, men i övrigt är det ett ganska bekant lag med rutinerade herrar som Aaron Ramsey. Anfallaren Keiffer Moore visades ut mot Armenien och är avstängd här, så Page får skyffla runt i offensiven. Brennan Johnson kan starta i den centrala anfallsrollen och Bournemouths David Brooks – som i sitt inhopp mot Armenien gjorde sitt första landslagsframträdande sedan 2021, när han drabbades av Hodgkins lymfom – kan vara aktuell för en startplats.

Turkiet har mer kvalitet än man visat de senaste åren

Turkiet har fått en bra start på kvalet och har kapacitet att nå betydligt bättre resultat än man mäktat med de senaste dystra åren. Wales imponerade inte i 4-2-förlusten mot Armenien, samtidigt som Turkiet lär fått energi av det sena avgörandet i slutminutsdramatiken mot Lettland, och är rättmätig favorit här. Jag tycker även överspelet kan vara intressant. Turkiet har gått över 2.5-målslinan i sex av deras sju senaste matcherna och Wales bjöd som bekant på ett rejält målkalas senast. Över 2.25 mål finns till 1,89 hos Expekt.
This is the stats tab
This is the post tip