Åttondelsfinal i den holländska cupen, KNVB Beker, där FC Twente gästas av pånyttfödda Ajax på De Grolsch Veste. Två topplag i Eredivisie med lite olika formkurvor. Twente har haft grus i maskineriet och kryssat under de tre senaste omgångar. För Ajax del har det bara blivit storsegrar efter tränarbytet. En effekt som mycket väl även kan räcka i cupen.

Även om formen inte helt är på topp hos Twente, som ligger på en femte plats i ligatabellen, så är de fortsatt utan nederlag i de tolv senaste matcher, i alla tävlingssammanhang. Det ska inte skojas bort. Den stora framgången har varit försvaret, som har släppt in minst mål av alla. I hälften av ligamatcherna har de lyckats hålla nollan. Dock är defensiven inte lika stark i nuläget, vilket också är anledningen till alla poängtapp på sistone.

Efter att ha varit vinstlösa i sju raka matcher, varav de sista sex hade kryssats, fick tränaren Alfred Schreuder avgå. John Heitinga har fått ta över ansvaret temporärt. Frågan är om det inte blir permanent - med tanke på hur bra spelat har sett ut sedan bytet. Mot Excelsior och Cambuur har Ajax nätat nio gånger totalt. I båda matcherna har lagkaptenen Dusan Tadic nätat. Sist gjorde Steven Berghuis och Brian Brobbey två mål vardera.

Trots att Twente är ett svårslaget lag väntar en blytung uppgift mot ett Ajax, som spelar på en högre nivå. Då Ajax sprayar in mål för tillfället är det svårt att se Twente, med en formdipp i försvaret, klara av att hålla ut. Ajax väger för tungt.

Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Ajax vinner mötet efter fulltid. En rak bortaseger i matchen, till dubbla degen i odds.

Speltips Twente - Ajax:
2. Odds 2.00 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Twente:
Lars Unnerstall, Gijs Smal, Robin Propper, Mees Hilgers, Joshua Brenet, Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Mathias Kjolo, Vaclav Cerny, Virgil Misidjan & Ricky Van Wolfswinkel.

Preliminär startelva - Ajax:
Geronimo Rulli, Owen Wijndal, Edson Alvarez, Jurrien Timber, Devyne Rensch, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Steven Bergwijn, Dusan Tadic & Mohammed Kudus.
---

This is the stats tab
This is the post tip