Efter 1-1 i Rotterdam är det returdags i kampen om Europa Conference League-platsen i Eredivisie. Twente är klar favorit hemma i Enschede.

Precis som säsongens tidigare två möten lagen emellan blev även den första playoff-matchen en oavgjord affär. Jag hade trott på en målrik tillställning, men vi fick nöja oss med att beskåda två mål. Vito van Crooy gav hemmalaget Sparta ledningen på straff precis i den andra halvlekens inledning och trots att Twente var det klart spelförande laget – 64% bollinnehav och 20 avslut – dröjde det ända till den tredje tilläggsminuten innan Ramiz Zerrouki kunde kvittera för Twente.

Det skapades dock en hel del chanser, för båda lagen. Även i xG-statistiken var det dock fördel gästande Twente i första mötet, 2.00 kontra Spartas 1.45.

Inför krysset i torsdags var Twente i bra form med sex raka segrar – och 24 gjorda mål på sju matcher – och hemma i Enschede tror jag att Twente löser Europa Conference League-platsen. Twente var Eredivisies nästa bästa hemmalag i grundserien med 13 segrar och 4 kryss. Sparta är långt ifrån dåliga på bortaplan – sju segrar på bortaplan jämfört med tio hemma i Rotterdam – men
jag tror det här blir en tuff uppgift att lösa, även om det resultatmässigt är helt öppet inför returen.

Twente favorit – kan bli öppet även i returen

Jag håller Twente som det tydligt bättre laget av de två. Twente tog fem poäng fler än Sparta under Eredivisie-säsongen och har varit i väldigt fint slag – och målslag – under den senare delen av våren. Sparta har gjort det riktigt bra den här säsongen – klubbens bästa på 38 år – men jag tror Twente går segrande ur den här striden. Det fanns möjligheter för fler mål i första mötet i Rotterdam och jag tror det kan bli en rätt öppen matchbild även i returen. Senast lagen möttes i Enschede blev det 3-3.

Twente att vinna & över 2.5 mål finns till 2,11 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip