En av turneringens storfavoriter Tyskland kliver in i turneringen mot Kina.

Senaste möten
Kina - Tyskland 0-1 (2016)
Tyskland - Kina 2-0 (2015)

Grupp B består av Tyskland, Spanien, Kina och Sydafrika.

Här är det så klart att Tyskland - den enda nationen som vunnit två raka VM-titlar (03, 07) - är klar favorit. Världstvåan har sett stabila ut en längre tid. I kvalet blev det visserligen torsk mot Island (2-3) överraskande. Men man vann gruppen med 35 plusmål på åtta matcher. Inga konstigheter.
Tyskland har en vass offensiv med Lea Schüller i spetsen och lagkaptenen Alexandra Popp som gjort 46 mål på landskamper.

Målet är självklart att vinna gruppen för då säkrar man att få en grupptrea i sextondel innan kvarten. Tyskorna bör vara med och slåss om guldet. Kommer från 2-0 i genrepet mot Chile. Innan dess 2-2 mot Japan, 2-1 mot Sverige och 1-0 mot värdnationen Frankrike. Det är matcherna på den här sidan året.

Kina? Torskade genrepet mot Frankrike med 2-1 innan dess 1-1 mot Nederländerna, 0-1 mot Danmark och 1-3 mot Norge. Kina hade sin prime för några år sedan och är inte riktigt på samma nivå längre. Jag tror tyskornas fysik blir avgörande här om inte kvaliteten i sig. Tar man sig vidare till slutspel är det en framgång med tanke på att Tyskland och Spanien slåss i samma grupp. Wang Shuang i PSG är en spelare som Tyskland bör hålla koll på, hon spelar på Kinas mittfält.

Kina är rankade nummer 16 i världen inför turneringen.

SPELTIPS
Jag spelar Tyskland att vinna och hålla nollan till 2.00 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip