Stormakten Tyskland och våra nordiska grannar Danmark drabbas samman i en vänskapsmatch på Tivoli Stadion Tirol i Österrike. De båda landslagen ligger nära varandra på FIFAs världsrankning där Tyskland är på en 12:e plats och Danmark uppe på en 10:e plats. Trots att Tyskland saknar en massa stjärnor är de en liten favorit till att slå danskarna. Båda lagen är i full gång med sina förberedelser inför EM-slutet så något blodigt allvar och rejäl kamp mellan nationerna tvivlar jag på att vi får se.

Tyskland har tappat rankning i och med att formen inte riktigt har varit där. Att kvala vidare från sin grupp till EM var inga problem. Där blev det sju segrar på åtta matcher. I Nations League därefter har de spelat sådär, med bara två segrar på sex matcher. Allting avslutades på värsta möjliga sättet med en storförlust mot Spanien. I VM-kvalet studsade tyskarna tillbaka och vann över Island och Rumänien, utan att släppa in något mål, innan det blev en skrällförlust mot Nordmakedonien med 1 - 2 i Duisburg.

Förbundskaptenen Joachim Löw har kallat tillbaka Thomas Müller och Mats Hummels för att få in erfarenhet i truppen. Till denna match får Tyskland dock klara sig utan Antonio Rüdiger, Ilkay Gundogan, Timo Werner och Kai Havertz, som har spelat en Champions League final. Dessa hade behövts mot ett danskt landslag som verkligen har imponerat. Danmark har kvalat till EM genom att komma tvåa i sin grupp och spela åtta matcher utan förlust. I VM-kvalet har de tre raka segrar - utan insläppt mål.

Danmarks segrar i VM-kvalet har kommit mot Israel, Moldavien och Österrike. Det är inga dåliga nationer men inte heller styrkor av Tysklands rang. Ändå är det imponerande att försvara sig så pass starkt som danskarna har gjort. Danskarna får klara sig utan försvararen Andreas Christensen, men ska ändå klara av att försvara sig bra igen. Tyskland har ett organiserat försvar och en världsbäst målvakt i form, så det mesta talar för att vi inte får se något målkalas utan att målsiffrorna snarare hålls nere.

Eftersom detta möte också är en vänskapsmatch så finns det ingen anledning att jobba ihjäl sig. Båda lagen vill få med sig ett bra resultat och spela ihop laget ännu mer och då tas det mindre risker. Därmed tippar jag att vi får se som mest två mål i matchen.

Speltips Tyskland - Danmark:
Under 2,5 mål. Odds 1.95 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Tyskland:
Manuel Neuer, Lukas Klostermann, Matthias Ginter, Mats Hummels, Emre Can, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Serge Gnabry, Thomas Müller & Leroy Sane.

Preliminär startelva - Danmark:
Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Simon Kjær, Joachim Andersen, Joakim Mæhle, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen, Andreas Skov Olsen & Martin Braithwaite.
---

This is the stats tab
This is the post tip