En träningslandskamp mellan två av Europas stora fotbollsnationer – som kliver in i det här mötet med vitt skilda känslor. Tyskland är ett lag i kris utan förbundskapten, samtidigt som Frankrike dansar mot EM efter en perfekt inledning på kvalet.

Vi börjar med Tyskland, där förbundet beslutade sig för att agera efter helgens bedrövliga prestation och resultat, när Tyskland föll med 4-1 mot Japan. Efter matchen meddelade förbundet att Hansi Flick – som även floppade med Tyskland i VM, där Die Nationalmannschaft åkte ut redan i gruppspelet – får sparken. Någon ny ersättare är inte på plats ännu, förstås, vilket innebär att sportchef Rudi Völler kommer att coacha laget i tisdagens träningsmatch, ackompanjerad av Hannes Wolf och Sandro Wagner.

Tyskland har varit i bedrövlig form även efter VM, där man för första gången på 35 år förlorat tre raka matcher. Sedan VM har Tyskland förlorat mot Belgien, Polen, Colombia, Japan och kryssat, 3-3, mot Ukraina. Tyskland har alltså gått fem raka utan seger – med 13 mål insläppta – och bara mäktat med fyra segrar på de 17 senaste matcherna. Ett synnerligen miserabelt facit för en så stor fotbollsnation.

Flick hittade aldrig rätt med hur han ville att sitt lag skulle spela och han skiftade ständigt både spelare och formation, och resultaten var därefter. Det är förstås omöjligt att veta hur Völler väljer att formera laget i den här träningslandskampen, med nästintill ingen tid alls att förbereda laget eller införa eventuella nya idéer, men det är nog inte otänkbart att det blir en del förändringar sedan 4-1-förlusten mot Japan.

Om det är dystert i det tyska lägret så är det desto muntrare tongångar i det franska. Didier Deschamps är kvar på förbundskaptensplatsen. Jag är inte hans största fan, men han har onekligen kontinuerligt nått framgångar med den oerhörda talangpool han förfogar över. Frankrike har inlett EM-kvalspelet med fem segrar på lika många försök och målskillnaden 11-0. Inte mycket att klaga på där, med andra ord. I torsdags besegrade Frankrike Irland med 2-0 efter mål av Aurélien Tchouaméni och Marcus Thuram.

Frågan är hur många förändringar Deschamps väljer att göra till den här matchen. Han förfogar över ett brett och talangfullt lag, så det lär åtminstone roteras en del. Olivier Giroud klev av med en vristskada mot Irland, men nye PSG-värvningen Randal Kolo Muani kan vara aktuell som ersättare, precis som målskytten Thuram. Spelare som Eduardo Camavinga och William Saliba inledde också på bänken senast och lär knacka på dörren till startelvan.

Kaos i Tyskland talar för Frankrike

Det är verkligen vitt skilda lägen i de båda lagen, vilket kraftigt talar för Frankrike. Tyskland är en fotbollsnation i kaos, som det är omöjligt att veta vad vi kan förvänta oss från i den här matchen med en ny tillfällig tränartrio. Jag har dock svårt att se att Völler och company kan vända allt fullständigt på ett par dagar. VM-finalisterna Frankrike är i bra form och radar upp segrar och har en ramstark trupp, även om Deschamps väljer att göra några förändringar. Kika på startelvorna innan spel, men sett till hur det sett ut det senaste året ser raka tvåan till 2,24 hos Pinnacle intressant ut. Frankrike DnB finns till 1,67.
This is the stats tab
This is the post tip