Speltips: Tyskland vinner + under 3,5 mål @ 2,16 - Expekt -

Sommarens EM-värdar Tyskland kör här sitt genrep då Grekland hälsas välkomna till Borussia-Park i Mönchengladbach.

Det var lite delade meningar efter Tyskland senaste träningsmatch mot Ukraina som slutade 0-0. Tyskarna skapade flera fina chanser men lyckades trots 2,26 i xG inte spräcka nollan. Hoffenheims unge anfallare Maximilian Beier hade två jättelägen att bli matchhjälte men närmare än ett ribbskott kom inte landslagsdebutanten. Bayern Munchens lovande mittfältare Aleksandar Pavlović fick också göra debut för A-landslaget och hoppas ta startplats här.

Tycker även Deniz Undav gjorde ett piggt inhopp mot Ukraina och är en stark utmanare till Niclas Fullkrug och Kai Havertz om den centrala anfallspositionen.

Förbundskapten Julian Nagelsmann vilade senast Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Toni Kroos och Niclas Fullkrug som alla var inblandade i Champions League finalen. Här räknar vi med alla fyra, då det är sista matchen innan allvaret och då vill man så klart lira den förväntade startelvan i mästerskapet. Startelvan rätt klar så när på en av de centrala mittfältspositionerna där det är tre man i Aleksandar Pavlović, Pascal Gross och Robert Andrich som fightas om en plats. Framåt har Nagelsmann föredragit Niclas Fullkrug framför Kai Havertz.

Dortmund killarna Niklas Sule, Mats Hummels, Julian Brandt, Felix Nmecha, Emre Can och Bayern Munchens Leon Goretzka & Serge Gnabry tillsammans med Tottenhams Timo Werner de mest namnkunniga som ej fick plats i EM-truppen.

Tyskland vinner utan att glänsa

Grekland slutade trea i kvalgrupp B bakom Frankrike och Nederländerna. Fick i playoff möta Kazakstan och vann med hela 5-0. Då fanns det god förhoppningar att även nästa ex Sovjet motståndare skulle bli lika enkel match. Georgien i Tbilisi visade sig dock vara en svår nöt att knäcka och efter 0-0 under ordinarie tid och förlängning så gick det till straffläggning där alla greker inte hade nerverna på sin sida. Kapten Anastasios Bakasetas och Giorgos Giakoumakis brände sina elvameterssparkar medan Georgien satte alla sina och tog sig till EM.

Det här blir Greklands första match efter kvalmissen. Gustavo Poyet är ej längre kvar på förbundskaptensposten och i jakten på ny tränare har U-21-lagets Nikolaos Papadopoulos klivit in och basar till vidare.

Truppen innehåller både rutinerat och nytt. På målvaktssidan tre debutanter men Nottinghams tredjeval Odysseas Vlachodimos förväntas ändå ta plats mellan stolparna. I backlinjen saknas Liverpools Konstantinos Tsimikas men det blir ändå två backar som har pund i lönekuvertet genom Konstantinos Mavropanos (West Ham) och Dimitris Giannoulis (Norwich). Dock ingen George Baldock (ej uttagen) eller Giorgos Tzavellas (lagt ner landslagskarriären).

På mitten bra rutin och klass trots att "Zeca" ej är uttagen. Petros Mantalos, Andreas Bouchalakis, Dimitris Pelkas och kapten Tasos Bakasetas är bra spelare. Framåt finns bra formstarka anfallare i Giorgos Masouras, Christos Tzolis, Vangelis Pavlidis och Fotis Ioannidis. Samtliga gör det bra i sina klubblag men på landslagsnivå en bit kvar så får se om någon av dem kan ta steget att även på högsta level bli en bra målskytt.

Känns som att Tyskland mer eller mindre måste vinna denna match för att inte komma in till EM med en massa snack om att laget inte kan göra mål eller att Nagelsmann inte är rätt man att leda laget. Grekland kommer ligga lågt och hoppas på några kontringar ska ge frukt. Är starka hemma men på bortaplan är det sällan laget glänser, men låter det inte heller rinna iväg.
Spelet som testas i denna match är att Tyskland gör jobbet och vinner men inte med några stora siffror.

Spelet sitter om Tyskland vinner och det blir max tre mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip