Innan stormakten Tyskland ska spela EM fotboll avslutar de förberedelserna med en vänskapsmatch på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf mot Lettland. Att ha en seger i ryggen innan Frankrike-mötet, åtta dagar senare, i EM känns skönt, så klart. Seger kommer det också att bli. Frågan är bara hur pass stor. I mitt tycke borde Tyskland klara av att slå Lettland med tennissiffror. Detta då Die Mannschaft får en rejäl förstärkning i truppen samtidigt som det är oklart om letterna bryr sig om detta möte alls.

Tyskland har redan spelat en uppvärmingsmatch mot Danmark, som slutade 1 - 1. I vanlig ordning var Tyskland det bättre laget och lät danskarna bara avfyra ett enda skott på mål - som också gick in i mål, signerat Yussuf Poulsen. Till denna match får Tyskland fyra världsstjärnor i form av Kai Havertz, Timo Werner, Antonio Rüdiger och Ilkay Gundogan, som har spelat Champions League finalen och vilat därefter. Det är en rejäl förstärkning när truppen ska svetsas samman och startelvan spelas ihop.

Lettland har ingenting alls att sätta emot, även om de skulle mot förmodan vara motiverade i detta vänskapsmöte. På FIFAs rankning befinner sig letterna på en 138:e plats. Förutom att kvalitén inte finns där för att matcha tyskarna så är tajmingen usel. Lettland håller på och spelar Baltiska cupen, där de senast vann med 3 - 1 över Litauen i Riga. Tre dagar efter Tyskland-mötet ska Lettland spela i Tallinn mot Estland och den kommande matchen prioriteras väldigt mycket mer än en vänskapskamp.

Tyskland har en världsstjärna på samtliga positioner i truppen, som behöver spelas ihop innan EM. Därför kommer förbundskaptenen Joachim Löw att ställa upp med en stark startelva, där även avbytarna skulle räcka för att slå letterna. Då tyskarna är så pass mycket bättre och letterna har fokus riktad mot Baltiska cupen ska det bra bli en megaseger för Tyskland. Handikapp linan är satt på -3,5 mål för Tyskland, som behöver vinna matchen med minst 4 mål i skillnad för att spelet ska sitta.

Det borde inte bli några problem som helst för Tyskland att täcka handikapp linan. Därmed blir det ett spel på Tyskland -3,5 mål.

Speltips Tyskland - Lettland:
1 asian -3,5 (samma som Tyskland -3,5 mål). Odds 1.70 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Tyskland:
Manuel Neuer, Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Mats Hummels, Robin Gosens, Joshua Kimmich, Ilkay Gundogan, Toni Kroos, Kai Havertz, Thomas Müller & Serge Gnabry.

Bekräftad startelva - Lettland:
Roberts Ozols, Vladislavs Fjodorovs, Antonijs Cernomordijs, Marcis Oss, Raivis Jurkovskis, Kriss Karklins, Eduards Emsis, Arturs Zjuzins, Davis Ikaunieks, Andrejs Ciganiks & Roberts Uldrikis.
---

This is the stats tab
This is the post tip