Tyskland:

Tyskland tog sig hela vägen till EM-final i fjol, men väl på Wembley fick man nöja sig med ett silver efter förlust mot värdnationen England. Finalen var jämn och Tyskland fick klara sig utan skadade offensivduon Klara Bühl och Alexandra Popp, som tvingades kliva av på uppvärmningen.

Till VM kan duktiga förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg ställa upp med ett minst lika starkt lag och Tyskland lär bli att räkna med långt in i turneringen. Popp har fortsatt att göra mål och det finns en stark centrallinje i laget med en backlinje som leds av Marina Hegering, ett högkvalitativt och talangfullt mittfält med Lena Oberdorf, Lina Magull och Sydney Lohman, och bredvid tunga målsprutan Popp finns offensiv kvalitet i Bühl, Jule Brand, Lea Schüller med flera.

Tyskland tillhör favoriterna, men har inte haft någon toppenuppladdning inför mästerskapet. Knapp seger mot Vietnam, 2-1, och förlust mot Zambia, 2-3. Men när det väl vankas mästerskap brukar vi kunna få se Tyskland i all sin prakt och glans.

Marocko:

72-rankade Marocko gör sitt första VM-slutspel någonsin. Kan man reproducera herrarnas enorma framgångar i VM i Qatar i vintras, månne? Atlaslejoninnorna kommer ändå från ett framgångsrikt Wafcon, Afrikanska mästerskapen, där man som värdnation tog sig hela vägen till final – där det blev förlust mot Sydafrika.

Marocko står dock inför en tuff utmaning om man ska ta sig ur gruppen med Tyskland, Sydkorea och Colombia. Det har gått troll i Marockos målskytte på sistone och man har gått fem raka matcher utan att få känna på nätrassel i uppladdningen.

Trots vacklande uppladdning – Tyskland spänner musklerna när det vankas mästerskap

Tyskland har inte imponerat i matcherna inför VM, men jag tror inte det behöver betyda någonting alls och förväntar mig att se samma solida, starka lag som vi är vana vid att se när det nu vankas mästerskap. Tyskland är starka offensivt, men är inte omutbara defensiven, vilket tre insläppta mot Zambia och ett mot Vietnam vittnar om. Över 3.5 mål finns till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip