Norge +2,5 mot Tyskland tas i måndagens VM-kval.

Spelet innebär:
Tvåmålsseger eller Uddamålsseger för Tyskland/Norgepoäng = vinst på spelet.
Tremålsseger eller mer = Förlust på spelet.

Tyskarna har gått rent i kvalet hittills, inte helt oväntat då den här gruppen känns rätt svag. Förstaplatsen kan säkras även i teorin ikväll om Nordirland tappar poäng mot Tjeckien.

1 Tyskland 7 7 0 0 29-2 21
2 Nordirland 7 5 1 1 14-2 16
3 Tjeckien 7 2 3 2 10-7 9
4 Norge 7 2 1 4 8-10 7
5 Azerbajdzjan 7 2 1 4 3-11 7
6 San Marino 7 0 0 7 1-33 0

Med andra ord finns ingen särskild nerv här. Löw har aviserat att det blir ett par ändringar i startelvan och en tänkbar lineup ser ut såhär:

ter Stegen
Kimmich, Hummels, Rüdiger, Younes
Hector, Khedira
Müller, Draxler, Stindl
Werner

En tänkbar elva för Norge ser ut så här:

Jarstein,
Svensson, Nordtveit, Skjelvik, Alesaam,
Elyounoussi, Berge, Johansen, Möller Daehli
King, Sörloth


+2,5 för Norge innebär att Tyskland måste vinna med tre eller fler mål. Självklart är laget kapabla att vinna mot det här norska laget med fem bollar om det hade behövts. Men i det här läget känns det som ett stort hcp att täcka. Lagerbäcks Norge har sett bättre ut för varje samling och jag räknar med att han har en rävig defensiv taktik och en organisation på laget som gör det svårt för Tyskland här.

Ligasäsongen är igång och för de flesta tyska spelarna väntar CL nästa vecka. Kommer de fortsätta ösa på i 90 plus tillägg här eller kommer spelarna spara energi och fokusera på det som komma skall? Jag gissar på det senare.

Min känsla är att Lagerbäck kan organisera en okej defensiv som kan göra det hyfsat svårt för Tyskland till en början. Hemmalaget lär väl dra det längsta strået till slut, men jag tror inte det behöver bli en fullständig överkörning.

Jag tror +2,5 är en bra startposition som kan räcka hela vägen. Om inte annat borde det finnas förutsättningar att ställa om live och plocka Tyskland -1,5 eller så - om hemmalaget börjar koppla ett stadigt grepp.

Men grundtipset - 2-0 och döda sista 20 minuter då bägge lagen är relativt nöjda.

This is the stats tab
This is the post tip