Efter att ha gjort ett makalöst gruppspel i damernas EM inleder Tyskland slutspelet med att ta sig an Österrike på Brentford Community Stadium. Tyskland är på jakt efter en nionde EM-titel. Formen har varit fantastisk, med bara segrar - utan något insläppt mål. Österrike har skött sig bra, men vägt för lätt mot toppnationerna. Något som väntas bli fallet i denna kvartsfinal med.

På de tio senaste Europamästerskap har Tyskland lyft pokalen åtta gånger. Även denna gång är de en av favoriterna till att gå hela vägen. Inte så konstigt med tanke på vad de har visat upp i turneringen. Förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg har ett organiserat lag, som tog sig igenom gruppen genom att besegra Danmark med 4 - 0, Spanien med 2 - 0 och Finland med 3 - 0, där Sophia Kleinherne, Alex Popp och Nicole Anyomi hittade nätet. Till kvartsfinalen får de tillbaka Felicitas Rauch och Lena Oberdorf, som har varit avstängda senast mot Finland - på grund av två gula kort vardera.

Österrike nådde en semifinal i EM 2017. Detta var deras första stora turnering någonsin. Under detta mästerskap blev det en väntad förlust mot England. Dock studsade de tillbaka därefter och besegrades Nordirland och Norge - två nationer som England totalt körde över i gruppen. Förbundskaptenen Irene Fuhrmann har en bra trupp, men inte på den nivån att de ska kunna utmana om någon pokal. Formen är fin med nio segrar på de elva senaste landskamper. Dock är motståndet blytungt i kvarten.

Marknaden har Tyskland som megafavoriter till att ta sig vidare. Med det spelet som de har visat upp blir det en parkpromenad. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Tyskland vinner kvarten över Österrike med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Tyskland - Österrike:
1 asian -1,5 (samma som Tyskland -1,5 mål) - odds 1.88 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Tyskland:
Merle Frohms, Giulia Gwinn, Kathrin Hendrich, Marina Hegering, Felicitas Rauch, Lena Oberdorf, Sara Dabritz, Lina Magull, Klara Bühl, Alexandra Popp & Svenja Huth.

Preliminär startelva - Österrike:
Manuela Zinsberger, Laura Wienroither, Carina Wenninger, Viktoria Schnaderbeck, Verena Hanshaw, Sarah Puntigam, Julia Hickelsberger-Fuller, Sarah Zadrazil, Laura Feiersinger, Barbara Dunst & Nicole Billa.
---

This is the stats tab
This is the post tip