SUPERCLASICO I CHILE! Write up till Chiles största derby med tillhörande speltips. Let's go!

Derbyt mellan La U och Colo Colo, eller Superclasico som det kallas i folkmun, är säsongens hetaste möte i den chilenska ligan. Oftast ett tufft derby mellan två titelutmanare, på senare år ett möte mellan favoriterna (Colo Colo) och ett krislag (La U).

Årets Primera är dock ett undantag där även Colo Colo underpresterat sett till förväntningarna. Läger är dock klart värre hos La U som ligger just nu på en tiondeplats och som kommer till den här matchen med ligans sämsta form. 6 raka utan seger varav 5 av dessa har slutat med förlust. Kris var ordet.

Colo Colo å sin sida ligger femma, 9 poäng efter serieledarna men med 2 mindre spelade matcher. Knappt godkänt med klubbens mått mätt men har fortsatt en liten chans att ta titeln trots allt.

Tunga offensiva avbräck

Colo Colos uppladning har störts av en del interna problem.
Det som har skett är att spelarna Jordy Thomson och Damian Pizarro sågs delta i en amatörmatch bara dagarna inför Superclasicot. Som om det inte vore illa nog så blev det dessutom fullt slagsmål mellan deras lag och motståndarna, något som givetvis fångades av en kamera.

Thomson, off mitt, och Pizarro, striker, har båda stängts av intern och kommer således att missa Superclasicot. Dessa spelare har på senare tid etablerat sig i startelvan och kommer att saknas på plan. En potentiell ersättare, Castillo, har dessutom åkt på en långtidsskada vilket gör att det ser aningen tunt ut offensivt för dem regerande mästarna.

Även La U:s offensiv är försvagad då talangfulle yttern Osoria gått till Midtjylland. Osorio har varit en av få ljuspunkter i årets La U och blir svår att ersätta.

Dessa derbyn bjuder oftast mer till kamp än skönspel. Med ovanstående i åtanke så hittar jag kliver jag in på under 2.5 mål till 1.78. Oddset går att hitta hos Nordicbet .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip