Juventus tappade tronen förra säsongen och är här för att ta tillbaka den.

Förra säsongen
Udinese - Juventus 1-2
Juventus - Udinese 4-1

Serie A 2020/21
4 Juventus 38 23 9 6 77 38 +39 7
14 Udinese 38 10 10 18 42 58 −16 40

Preliminära elvor (Whoscored)

Udinese (3-5-2) Silvestri - Becao, Nuytinck, Samir - Molina, Pereyra, Walace, Makengo, Udogie - Pussetto, Deulofeu

Saknar: Nestrovski
Osäkra: Stryger Larsen

Juve (4-3-3) Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Bentancur, Ramsey, Bernadeschi - Chiesa, Dybala, Ronaldo

Saknar: McKennie (avstängd), Arthur, Rabiot
Osäkra: -

Det var en riktigt sorglig säsong under Andrea Pirlos ledning förra säsongen. Hans taktiska kompetens gick att ifrågasätta redan innan anställningen och inte blev det någon ordning under året heller. Utan så individuellt skickliga spelare hade klubben till och med missat Champions League. Det var förvånansvärt hur Juve hade svårt att dominera matchbilderna mot lag på nedre halvan och jag kan omöjligt se hur det ska kunna gå sämre i år. Truppen är fortsatt bra. Startelvan räcker för att vinna Serie A och det finns kvalitet på bänken.
Till söndagens premiär saknas McKennie (avstängd), Arthur, Rabiot och där nyförvärvet Locatelli möjligtvis får en bänkplats. Annars är det en toppenvärvning. På bänken väntas även Kulusevski få börja. Jag tror definitivt att beprövade Allegri kommer få ordning på det här laget igen och att Juventus slutar på någon av toppositionerna när vi summerar säsongen, förmodligen högst upp, nu när Inter nedgraderat sin trupp en del.

Motståndarna i Udinese stod för en rätt stabil säsong 20/21 där laget slutade på en 14:e plats med hyggligt gott om marginal (sju poäng) ned till Benevento som var "bästa" lag av tre att åka ur tillsammans med Crotone och Parma. Udinese har tappat förra säsongens bäste målskytt Rodrigo de Paul till Atlético Madrid. Ett tungt tapp så klart och jag ser det lite som att Udinese kan få svårt just med offensiven och målskyttet den här säsongen. Jag tror som sagt att Juve och Ronaldo kommer hålla en betydligt högre och jämnare nivå den här säsongen. Det börjar med en trepoängare i premiären mot ett motstånd som de historiskt inte brukar ha jättesvårt för heller.

SPELTIPS
Jag spelar Juve att vinna asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.78 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip