Stark insats av Lazio i torsdags mot Salzburg i Europa League. Samtidigt vill man kvala in till CL genom topp 4 i ligan. Det kommer vara full fart mot tre poäng här.

Senaste möte
Lazio - Udinese 3-0

Förra säsongen
Lazio - Udinese 1-0
Udinese - Lazio 0-3

Serie A
5. Lazio 30 17 6 7 73:39 57
13. Udinese 30 10 3 17 38:46 33

Udinese hemma
15 5 2 8 21:22 17

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Udinese - Fiorentina 0-2

Lazio borta
15 9 3 3 35:22 30

Formen
V, V, O, V, O

Senaste match
Lazio - Salzburg 4-2

Lazio ångar på i Europa League och har genom segern i torsdags skaffat sig ett bra läge att avancera till semifinalen (4-2). Samtidigt är ligaspelet också oerhört viktigt. En titt på tabellen visar att Lazio ligger femma, men har bara två poäng upp till fyran Inter och trean Roma. Detta med åtta omgångar kvar att spela.

Simone Inzaghi (årets tränare?) har varit skicklig på att rotera i truppen och det lär inte vara något undantag här. Kommer säkert in flera nya namn sen matchen mot Salzburg, men det roliga är ju att det oftast gått bra ändå. Ciro Immobile har smackat in 26 mål i ligan och Felipe Andersons inhopp senast visar att hans form också är god. Luis Alberto och Milinkovic Savic andra poängspelare som är tillgängliga i truppen.

Vi får se hur Inzaghi formerar sitt lag, men de kommer ha motivation att vinna och de möter ett Udinese med katastrofal formkurva. Torsken mot Fiorentina senast var den sjunde i rad! Under den här perioden har laget haft stora problem att göra mål och är mållöst i sina två senaste - båda 0-2-torsk mot Atalanta och Fiorentina.

Mot ett Lazio med självförtroende och allt att spela för - samtidig som Udinese har usel form och inget att spela för - så måste jag plocka bortasegern här.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Udinese (3-5-2) Bizzarri - Nuytinck, Danilo, Samir - Larsen, Barak, Balic, Jankto, Adnan - Lasagna, Maxi Lopez

Saknar: Fofana, Behrami, Angella

Lazio (3-5-2) Strakosha - Bastos, De Vrij, Wallace - Marusic, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic - Felipe Anderson, Immobile

Saknar: Radu, Lukaku

SPELTIPS
Rak tvåa plockas till 1.83 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip