En tuff utmaning väntar Lazio direkt efter förlusten i Europa League när laget reser till Stadio Friuli för att ta sig an Udinese i Serie A. Udinese ligger på den nedre halvan av tabellen - med tre poäng ovanför bottenträsket. Det finns goda anfallsvapen i Udinese, som räcker gott och väl för att bryta ner Lazio. Speciellt när spelarna är trötta och har haft ett svagt bortafacit på sistone.

Udinese är ett uselt lag på bortaplan. Utanför sin hemmaborg har det inte gått något vidare. På hemmaplan dock är de ett helt annat lag, fullt kapabla till att ta poäng mot vilket motstånd som helst. I den senaste hemmamatchen slogs Torino med 2 - 0, efter två mål på övertid av Nahuel Molina och Ignacio Pusetto. Portugisen Beto är lagets bästa målskytt med 8 fullträffar. Anfallskollegan Gerard Deulofeu har gjort 6 mål i Serie A. Försvaret är oftast svagt - men får här en lämplig uppgift mot Lazio.

Detta eftersom Lazio har skytteligaledaren Ciro Immobile, med 19 mål i Serie A, sjuk. Illamående och feber gjorde att han fick stanna hemma i veckan då Lazio åkte till Portugal. Där blev det en 1 - 2 förlust mot Porto i Europa League. Innan dess förlorade Lazio också ett bortamöte mot AC Milan med hela 0 - 4, i den italienska cupen. I tabellen ligger Lazio på en sjätte plats, med fyra poäng upp till tabellfyran Juventus. Så en Champions League plats är nära. Dock är formen och energin inte på topp.

Marknaden har ändå ett lynnigt Lazio, som också får klara sig utan mittfältarna Lucas Leiva och Luis Alberto, på grund av avstängningar, som en liten favorit till seger. Det ska Lazio inte vara, då detta är ett stentufft bortamöte. I mitt tycke är Udinese betydligt mer utvilade och mer redo för uppgiften. Mittfältaren Tolgay Arslan är också tillbaka efter en avstängning.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Udinese tar alla poäng i Serie A mötet mot Lazio. Till över tre gånger insatsen.

Speltips Udinese - Lazio:
1. Odds 3.10 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Udinese:
Marco Silvestri, Rodrigo Becao, Pablo Mari, Nehuen Perez, Nahuel Molina, Tolgay Arslan, Walace, Jean-Victor Makengo, Brandon Soppy, Gerard Deulofeu & Beto.

Preliminär startelva - Lazio:
Thomas Strakosha, Elseid Hysaj, Luiz Felipe, Patric, Adam Marusic, Danilo Cataldi, Toma Basic, Sergej Milinkovic-Savic, Pedro, Felipe Anderson & Mattia Zaccagni.
---

This is the stats tab
This is the post tip