Efter att ha misslyckats med att vinna i de fyra senaste omgångar kommer Udinese vara på jakt efter en seger när bottenlaget Lecce gästar dem på Stadio Friuli. Udinese har gjort en fin säsong och ligger på en åttonde plats i tabellen. Dock har de en liten formdipp. Resultaten har inte gått deras väg, trots att spelet har stämt. Lecce har näsan precis ovanför vattenytan och kommer att få det jobbigt med att hålla sig kvar i Serie A. Med två raka förluster i ryggen är formen iskall. Någon större poängchans mot Udinese finns inte heller.

Udinese började ligasäsongen över all förväntan. Efter åtta omgångar hade de 19 poäng. Dock bröts den stora framgången mot tabelltvåan Atalanta, i ett möte som slutade 2 - 2. Därefter har det blivit mållöst mot Lazio och Cremonese - samt en förlust mot Torino. Det är trots det bara två poäng upp till sexan Inter, som har en Europa plats. Samt ytterligare en poäng upp till en topp fyra placering. Udinese har en bra trupp som borde återvänta till segerspåret mot formsvaga Lecce.

Lecce hade det tufft som nykomling förra säsongen. Samma sak nu. Under de fem senaste ligamatcherna har det blivit två poäng. Båda har kommit på hemmaplan där de ändå kan spela bra. Dock blev det en förlust sist på Stadio Via del mare mot Juventus. Nicolo Fagioli gjorde matchens enda mål. Innan dess en 0 - 2 förlust borta mot Bologna. Att hitta nätmaskorna fortsätter att vara en stor utmaning. Det är bara Sampdoria som har nätat färre gånger än Lecce. Mot Udinese, som i regel nästan alltid nätar på hemmaplan, blir det svårt att hålla tätt bakåt.

Marknaden har Udinese som solklara favoriter till seger. Det ska de också vara, med tanke på det svaga motståndet. Därmed blir det ett spel på att Udinese vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Udinese - Lecce:
1 asian -1. Odds 2.06 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Udinese:
Marco Silvestri, Enzo Ebosse, Jaka Bijol, Nehuen Perez, Roberto Pereyra, Lazar Samardzic, Walace, Tolgay Arslan, Iyenoma Destiny Udogie, Isaac Success & Gerard Deulofeu.

Preliminär startelva - Lecce:
Wladimiro Falcone, Valentin Gendrey, Marin Pongracic, Federico Baschirotto, Antonino Gallo, Alexis Blin, Morten Hjulmand, Joan Gonzalez, Remi Oudin, Assan Ceesay & Gabriel Strefezza.
---
This is the stats tab
This is the post tip