Tabellettan Napoli i italienska Serie A kan säkra ligatiteln på Stadio Friuli, vid en seger över Udinese. När sex omgångar återstår leder Napoli med 18 poäng före tvåan Lazio. Det är bara en tidsfråga innan Napoli tar sin första Scudetto sedan 1990. Chansen är stor att de gör det mot ett lag i ingenmanslandet - som inte har något mer att spela för.

Ett tag låg Udinese på den nedre halvan av tabellen. Dock har laget haft en långvarit formsvacka och allt som oftast åkt på förluster. Mot salig blandning av motståndare. Sist föll de offer mot Lecce, som tog en viktig trepoängare i bottenstriden. I och med alla nederlag har Udinese hamnat på den nedre halvan av tabellen - men riskerar ingen nedflyttning.

Tränaren Luciano Spalletti kommer snart att få fira med Napoli. Det skulle de ha gjort i söndags då Mathias Olivera gav laget ledningen. Ett kvitteringsmål av Boulaye Dia, med några minuter kvar, kom för Salernitana, som åkte hem med en poäng i behåll. En skräll, så klart. En reaktion kan mycket väl komma direkt, då Napoli bara har ligan att fokusera på.

Tar Napoli ligaguldet?

Udinese har haft fruktansvärt svårt mot Napoli och har släppt in minst två mål i de sex senaste inbördesmatcher. Någon annan typ av matchbild bör det inte heller bli denna gång. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Napoli tar en rak bortaseger mot Udinese. Och därmed krönas till italienska mästare, säsongen 2022-2023.

Speltips Udinese - Napoli:
2. Odds 1.78 hos Nordicbet & Betsson.
This is the stats tab
This is the post tip