Speltips: Napoli vinna matchen @ 2,05 - Bethard -

Två formsvaga lag strålar samman på Bluenergy Stadium i Udine för Serie A möte mellan Udinese och Napoli under måndagskvällen.

Hemmalaget Udinese har bara vunnit 4 ynka matcher på 34 försök den här säsongen. Då är det så klart svårt att hänga kvar i högsta serien. Ligger med fyra omgångar kvar under nedflyttningsstrecket men det är inte kört på långa vägar (även om det blir extremt tufft). Har 29 poäng och Cagliari på 14e plats har 32 poäng så det är sex lag inom tre poängs avstånd. Har förutom den här matchen mot Napoli kvar att möta Lecce (b) på plats 13, Empoli (h) på 17e plats och i sista omgången väntar Frosinone (b) som i skrivande stund är på 16e plats så det blir flera "sexpoängsmatcher" på slutet för "de små zebrorna".

På hemmagräs är det bara jumbon och redan nedflyttningsklara Salernitana som har sämre siffror. 1-9-7 och 19-27 i målskillnad är svaga papper och svårt att se att nye tränaren Fabio Cannavaro som tagit över efter sparkade Gabriele Cioffi ska kunna vända på dem och rädda kvar laget i Serie A.

Truppen är inte mycket att hänga i Majstången. Duger en spelare inte i The Championship så känns det lite naivt att tro att de ska hålla Serie A-klass. Festy Ebosele, Joao Ferreira, Christian Kabasele, Hassane Kamara, Jordan Zemura Martin Payero, Roberto Pereyra, Keinan Davis och Isaac Success är alla spelare som tidigare sparkat boll i den engelska andra divisionen. De flesta i Udineses samarbetsklubb Watford.

Det hjälper inte heller att man har en frånvarolista lång som ett snöre. Lautaro Giannetti, Enzo Ebosse, Vivaldo, Sandi Lovric, Gerard Deulofeu, Florian Thauvin och förstekeeper Marco Silvestri ser alla ut att missa pga skador. Sedan har man Nehuén Pérez och Martín Payero avstängda.

Napoli visar att tabellen inte ljuger.

Napoli på nionde plats har sex poäng upp till Europaplats. Formen är rätt svag då man endast har en seger på de sju senaste. Haft en del tuffa matcher men grämer sig säkert en hel del över 2-2 mot Frosinone och 0-1 mot Empoli. Det är två matcher där det ska vara sex poäng alla dagar i veckan för ett lag av Napolis kaliber. Även senast mot Roma där man hade 3,80 i xG så var 2-2 ett misslyckande. Släppte in sista målet i 89e minuten efter att själva målat på straff i 84e. Behöver här ta sig i kragen och fortsätta kriga även efter ett eventuellt ledningsmål är det bara köra på framåt och trycka in fler mål.

Det man tar med sig till Udine är vetskapen att bortaplan inte skrämmer. Fjärde bästa laget på bortaplan i ligan. 7-5-5 är det bara Inter, Milan och Juve som slår.

Efter den här matchen väntar Bologna (h), Fiorentina (b) och Lecce (h) så rent teoretiskt kan man fortfarande nå Champions League men då behöver man gå rent samtidigt som lagen ovanför tappar poäng. Tre poäng här är i alla fall ett måste för annars känns det rätt kört att ens nå Europa (Conference) League.

Truppen är minst dubbelt så stark som Udineses dito. Tränare Francesco Calzona ser dessutom ut att ha i princip alla mannar redo för match. Att han saknar andrekeeper Pierluigi Gollini påverkar inte så mycket. Sena tester på Piotr Zielinski och Khvicha Kvaratskhelia, det är lite värre om de missar matchen men det finns dugliga ersättare i tex Jens Cajuste och Giacomo Raspadori.

Vi testar den raka tvåan i matchen då Napoli är ett bättre lag, har ett mer gynnsamt truppläge och tycker inte att det är någon större fördel att Udinese har hemmaplansfavör.

Spelet sitter om Napoli vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip