Udinese:

Föll mot Torino, 0-1, senast och har haft en tuff start på 2023 med blott en seger – 1-0 mot nästjumbon Sampdoria. Därutöver har det blivit förlust mot Torino, Juventus, och Bologna samt kryss mot Hellas Verona och Empoli.

Udinese ligger annars åtta i Serie A-tabellen, med sex fler poäng än söndagens motståndare Sassuolo, även om formen alltså dalat en smula på sistone vilket fört Udinese närmare tabellens mittenskikt.

Målskyttet har strulat på sistone – endast fyra gjorda mål på de sex senaste för Andrea Sottils mannar. Gérard Deulofeu är fortfarande skadad men lagkaptenen Roberto Pereyra, som missat de tre senaste matcherna med en muskelskada, närmar sig en återkomst och kan vara aktuell för några minuter här.

Preliminär startelva: Silvestri; Becao, Bijol, Perez; Ebosele, Thauvin, Walace, Arslan, Ebosse; Beto, Success

Sassuolo:

Det har i mångt och mycket varit en säsong att blunda för med Sassuolo-ögon, men de senaste veckorna har I Neroverdis säsong tagit fart på allvar med segrar mot två topplag. Knallen på San Siro – där Sassuolo körde över regerande mästarna Milan och vann med hela 5-2 – följdes upp av en 1-0-seger hemma mot Atalanta, efter att gästerna fått Joakim Maehle utvisad. De två segrarna har lyft Sassuolo till plats 15 i tabellen, men än viktigare är att man tillryggalagt ett betryggande avstånd ner till bottenstriden, med hela nio poäng ner till Verona under strecket.

Med den gryende formkurvan kan Sassuolo börja blicka uppåt snarare än nedåt i tabellen och lämna bottenträsket bakom sig. Alessio Dionisi saknar alltjämt Jeremy Toljan och Andrea Pinamonti. Rogerio är avstängd, men i övrigt lär Dionisi inte göra några storskaliga förändringar från det laget som lett Sassuolo till sju poäng på de tre senaste matcherna, trots ett på pappret klurigt spelschema.

Preliminär startelva: Consigli; Marchizza, Tressoldi, Erlic, Zortea; Henrique, Obiang, Frattesi; Lauriente, Defrel, Berardi

Speltips:

Udinese har inte varit i slag sedan årsskiftet och har inte vunnit på sex matcher hemma på Friuli och jag tror på en jämnare match än vad oddsen vittnar om, där Udinese är tydlig favorit och står till dubbla pengarna. Sassuolos form är på uppåtgående och självförtroendet börjar repareras efter skalperna mot Milan och Atalanta, så de grönsvarta reser garanterat till Udine med förhoppning om poäng. Sassuolo +0.5 finns till 1,85 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip