På Dacia Arena väntar andra raka hemmamatchen för Udinese och detta mot nykomlingen Venezia.

Udinese sparkade igång Serie A-säsongen med en tuff prövning då Juventus var första lag att ta sig an inför hemmapubliken i Udine. Majoriteten av de 9 660 personer på arenan i premiären var nog nöjda efter utfallet i omgång ett då hemmalaget klarade av att spela 2-2 mot "den gamla damen" och detta efter att ha hämtat upp 0-2 till oavgjort.

Juventus gjorde matchens första mål redan efter tre minuter då Paulo Dybala öppnade målskyttet och sedan dröjde det bara 20 minuter till innan Juan Cuadrado fördubblade siffrorna till 2-0. Men, Udinese kom alltså tillbaka och reducerade till 2-1 genom ett mål på straff i matchminut 51 genom argentinaren Roberto Pereyra och sedan kom också 2-2 genom Gerard Deulofeu som gick till Udinese förra säsongen, men då blev det bara 13 matcher i Serie A på grund av skadebekymmer.

Venezia, som inför denna säsong är nykomlingar i Serie A, fick en tuff start på seriespelet i det italienska finrummet då de i omgång ett gästade Napoli på bortaplan. I den matchen fick nykomlingen genomföra stora delar av matchen med en man mer på banan då Napoli-anfallaren Victor Osimhen ådrog sig ett rött kort redan efter 23 minuters spel, men det hindrade inte Napoli från att vinna premiären med 2-0.

Gästerna mäktade då med ett bollinnehav på 46% och skapade åtta målchanser, varav de fick bollen på mål fyra gånger. Men några mål gjorde de aldrig trots spel med en man mer alltså.

SPELTIPS
Udinese lär vilja följa upp det fina resultat från premiären där de klarade oavgjort mot ett kvalitétslag som Juventus med säsongens första seger och jag ser inga konstigheter i att hemmalaget fixar en trepoängare denna fredagskväll.

Ettan liras på Dacia Arena till 1.71 gånger pengen hos Bethard .

1-0 / 2-0 är tänkbara resultat i mina ögon.