Ukraina:

Högintressant batalj i Grupp C där allt ska avgöras under måndagsaftonen. Både Ukraina och Italien står på 13 inspelade poäng, med Gli Azzurri i förarsätet tabellmässigt, vilket innebär att Ukraina måste vinna för att säkra en EM-plats. Matchen spelas i Tyskland, på Bayer Leverkusens BayArena, på grund av Rysslands krig i Ukraina.

Sergey Rebrovs lag är framåtlutat och har en hel del kvalitet. Arsenals Oleksandr Zinchenko är lagets bultande hjärta i sin mittfältsroll, i backlinjen finns kvalitet i Premier League-spelarna Vitali Mykolenko och Ilia Zabarnyi. Offensiven leds av Artem Dovbyk, som gör det mycket bra hos La Ligas överraskande ledare Girona, och sevärde lagkamraten Viktor Tsygankov. Därtill finns även Mykhailo Mudryk, Konoplya och Sudakov. Gott om offensiva vapen, med andra ord. Ukraina har dock aldrig besegrat Italien – och förlorat sju av de nio senaste – och föll med 1-2, på italiensk mark i gruppens första möte.

Italien:

För Italien räcker det med kryss för att säkra avancemang, men både förbundskapten Luciano Spalletti och Nicolò Barella talade inför matchen om att Italien kommer gå för segern i Tyskland. Spalletti flaggade även för att han kommer göra ”4-5 förändringar” jämfört med matchen mot Nordmakedonien senast”, och det återstår att se vad det innebär. Napoli-kaptenen
Giovani Di Lorenzo var avstängd senast och lär återvända till startelvan. På mittfältet utmanar Davide Frattesi – som gjorde två mål senast mot Ukraina – Giacomo Bonaventura och offensivt är nog bara Federico Chiesa, som gjorde två mål i fredags, given och där Atalantas Gianluca Scamacca kan ersätta Giacomo Raspadori.

Spallettis Italien har bjudit på en hel del målglada matcher – producerat mycket mål, men samtidigt varit sårbara defensivt - och Italien har bara hållit nollan två gånger under 2023, båda mot Malta. Italien såg ut att gå mot en säker seger och hade en tremålsledning mot Nordmakedonien i fredags, men det blev ändå nervöst när Nordmakedonien minskade differensen till blott ett mål inför slutkvarten, innan Italien kunde gå ifrån och ta en 5-2-seger.

Ukraina måste gå för segern

Förutsättningarna är glasklara – Ukraina måste gå för segern för att ta en EM-plats. För Italien räcker det med kryss, men Spalletti är en framåtlutad förbundskapten och kommer gå för segern i Tyskland snarare än att slå vakt om poängen. Det finns frågetecken för den italienska defensiven och Ukraina kan hota, och Rebrovs lag kommer bli mer och mer desperata ju längre matchen lider om man inte är i ledning. Jag tror det här kan bli målglatt och tycker både Båda lagen gör mål till 1,79 och över 2.5 mål till 1,96 är intressanta.
This is the stats tab
This is the post tip