Ukraina tar emot Malta på måndagen.
Mitt speltips: Malta att göra under 0,5 mål. Samma spel som Ukraina att hålla nollan.

Matchen spelas i Slovakien på neutral plan.

Maltas stora match den här samlingen var den mot England i fredags. Slutade som väntat med en klar förlust efter en ganska undermålig insats även med Maltamått mätt. Skapade ingenting, hade inga skott på mål. Lite annat motstånd nu såklart, men jag tror inte det blir så mycket lättare här. Brukar ofta nollas när motståndet är hyfsat tufft. Med nya förbundskaptenen de anställt spelas en väldigt defensiv 5-3-2-uppställning.

Ukraina fick en tuff inledning på kvalet med en klar förlust i England. Hade jobbiga avbräck i Yaremchuk och ZInchenko inför den här samlingen och låg under mot Nordmakedonien med 2-0. Där och då såg det ut som att det bara var att glömma EM-slutspel. Men de vände till 3-2 efter sena mål. Därmed finns fortfarande chansen, men då får de inte slarva i en sån här match.

Ska vara klasskillnad

Ukraina är knappast något världslag. Att de ens är med här är såklart fantastiskt sett till omvärldsläget, att det kan vara svårt att prestera på topp går att förstå. Men spelarna tillhör rätt bra europeiska klubbar. Och nu finns chansen till EM-spel. Att de spelar på neutral plan borde spelarna vara rätt vana vid nu, så det tror jag inte är något problem.

Jag tror Malta kommer få det svårt att spela sig till målchanser här. Har sett laget i många matcher de senaste kvalen och tycker trenden ör på väg åt fel håll efter att det såg okej ut i Nations League-spelet. Brukar vara ännu svagare när de inte spelar hemma. Matchen mot England hade det laddats för hur länge som helst med tanke på historien som en del av Storbritannien. Tror inte det är helt lätt att ladda om för spelarna, som precis som de flesta andra, ska åka på semester efter det här.

2-0?
This is the stats tab
This is the post tip