Assyriskas sista chans? Möter ett formstarkt Umeå på bortaplan.

Senaste möte
Assyriska - Umeå 1-2

DIV 1 NORRA
5. Umeå FC 25 12 7 6 37:30 43
14. Assyriska FF 25 5 5 15 39:58 20

UFC hemma
12 8 2 2 22:14 26

Formen
V, V, O, F, V

Senaste match
Karlslund - Umeå 0-3

Assyriska borta
12 2 3 7 18:28 9

Formen
O, F, F, F, F

Senaste match
Assyriska - Team TG 0-0

Om vi börjar med gästerna Assyriska så har den satsningen gått från rätt så lovande till helt under isen. Jag vet inte hur många tränare man haft den här säsongen. Nyligen sparkades Carlos Banda, efter bara ett par matcher... Kryssade senast mot Team TG (0-0) vilket var ett välkommet trendbrott - efter fem raka förluster... Assyriska sålde sin skyttekung Alagie Sosseh till konkurrenten Syrianska i somras (ryktas om 150 000 i övergångssumma) och med det så visade man tydligt att ekonomin är kass och att man accepterar en bottenstrid, kanske till och med nedflyttning till division 2. Frågan är om klubben ens finns kvar om de åker ner så lågt. Tragiskt för en tidigare allsvensk klubb.

Nåja, nu möter man i alla fall ett svårspelat Umeå FC på bortaplan. Finns ju lättare uppgifter när man är i den sitsen som Assyriska är. Umeå har två raka segrar på kontot och kvalplats till Superettan är svår att nå, men inte omöjlig. Hur som helst bör man kunna ta en tredje raka här. Finns en helt annan tyngd och stabilitet. Hemma i Umeå har man varit bra hela året. Näst bästa bortalag med 8/12 matcher som slutat med tre poäng. Bara en torsk. Bbakka Alexis visade fin form senast mot Karlslund där han låg bakom mycket i offensiven. Finns annan off kvalitet även i Simon Mårtensson och brassen Isaac Freitas.

Umeå bör vinna här och det kan mycket väl bli ett par måls marginal om Assyriska känner att matchen är körd.

SPELTIPS
Jag tror på Umeå FC och spelar hemmalaget asian hcp -1,5 (måste vinna med två mål eller fler) till 2.05 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip