Brage gästar Umeå på söndagen.
Mitt speltips: Brage vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Sjuan Brage mot kvalplatsplacerade Umeå. Brage kvalade upp till Allsvenskan i fjol, men tappade ett par spelare och fick delvis bygga om truppen. Känslan är att de inte är riktigt lika starka som i fjol, men de är ändå ett av lagen som har hugg på kvalplatsen igen. Då har de inte råd att ta 0 poäng över två matcher mot Umeå.

För här har Brage revansch att utkräva! Föll i förra veckan hemma mot Umeå med 1-0. Lite statistik från den matchen (Brages siffror först):
14-7 i avslut.
6-3 i avslut på mål.
70-30 i bollinnehav.
7-3 i hörnor.
2.38-0.82 i expected goals.

Klart det hjälpte Brages spelövertag att Umeå fick en utvisning just efter deras ledningsmål timmen in i matchen. Men jag tycker Brage var något bättre även innan dess. Förtjänade inte att förlora matchen. Missade bland annat en straff.

Och nu har Umeå problem - tre spelare är avstängda:
- Mittbacksgeneralen Ismail (startat 15/15).
- Mångsidige backlinjespelaren Jakob Bergman (10 starter)
- Offensive mitfältaren och näst bäste målskytten Enis Ahmetovic (15/15 starter).

Blir såklart tufft för en nykomling att ersätta tre startspelare när de snurrat på relativt få spelare hittills. Umeå har annars gjort det helt okej hittills. Bara -3 i målskillnad efter halva serien indikerar att de varit med i de flesta matcherna. Men de har bara lyckats vinna tre matcher (har sex kryss) och endast GAIS har gjort färre mål. Ett tecken på att de kanske saknar lite offensiv spets för den här nivån.

Brage har en ganska svag tabellrad, men tycker de fått lite för dålig poängutdelning sett till hur matcherna sett ut. Tycker inte de borde förlora här igen mot ett Umeå med ett par avbräck. Umeå har vunnit 1/7 hemmamatcher, men har en hel del kryss hemma på sitt usla konstgräs. Blir det nytt kryss får vi pengarna tillbaka, vilket känns bra. Tror inte Brage förlorar här.

This is the stats tab
This is the post tip