Två lag som inte kan vara särskilt nöjda med sin säsongsstart möts i kväll i ett Norrlandsderby.

Förra säsongen
IFK Luleå - Umeå FC 2-1
Umeå FC - IFK Luleå 2-2

DIV 1 NORRA
8. Umeå FC 7 3 2 2 12:14 11
12. IFK Luleå 7 1 2 4 3:7 5

UFC hemma (12/14 lag)
3 1 1 1 6:7 4

Formen
V, F, F, O, V

Senaste match
Carlstad U - Umeå FC 1-2

IFK Luleå borta (12/14 lag)
4 0 1 3 2:6 1

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
IFK Luleå - Västerås SK 0-0

Hittills floppande Umeå FC mot impotenta IFK Luleå. Det blir en livsviktig match om poängen i kväll. Speciellt för Luleå som ligger tre poäng från säker mark. Visserligen har de en hängmatch på sig (då Nyköping misslyckades med att komma med flyget både till Umeå och Luleå) men ändå. Inget snack om att Luleå kommer vara riktigt laddade för den här matchen. Umeå ska ses som klar favorit. De har för det första en spets som Luleå inte har. Samtidigt känns UFC inte särskilt välorganiserat. 0-4 i derbyt mot Team TG och 3-0 borta mot Brage imponerar inte. 2-1-segern borta mot Carlstad U kom därför lägligt senast.

Luleå försöker lira boll men har ingen spets sedan Tetteh Komey gick sönder. På nio matcher har de målskillnaden 3-7. Det vill säga, impotens framåt men man säljer sig dyrt. Det bevisar 0-0 mot topplaget Västerås SK senast.

– Vi har spelat en riktigt, riktigt bra defensiv – mycket bättre än förra året. Tyvärr har vi inte riktigt haft kvalitéen offensivt, säger coach Vaara till NSD och fortsätter:

– Jag tror inte det kommer vara att vi helt plötsligt börjar göra fyra mål per match, utan det kommer nog krävas att vi spelar ett oerhört bra försvarsspel hela året. Sen får vi hoppas att det kan ramla in lite bollar på fasta situationer, så vi ibland också får lite såna enkla mål.

Matchplanen blir definitivt att stänga till bakåt här. Vet inte om det passar Umeå så bra eftersom hemmalaget inte visat upp det bästa grundspelet.

* Luleå har gått under 2,5 mål i 5/7 matcher och ingen har gått över 3,5.

SPELTIPS
Tror på en målsnål tillställning och lirar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1,80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip