SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Umeå tar emot J Södra på lördagen.
Mitt speltips: Asian hcp -1 på bortalaget J Södra. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål. Push och pengarna tillbaka vid uddamålsseger. Förlust om Umeå tar poäng.
Odds 2.20 hos bet365 .

Toppen mot botten. Tredjeplacerade J Södra vann mot HBK med 1-0 senast och har därmed bara två poäng upp till samma lag. Jagar verkligen den allsvenska plats de såg ut att kunna ta i fjol. I slutändan blev det inte ens kval förra året, ska bli bättring på det i år. Bakifrån finns det en klunga lag som jagar också. Så det finns verkligen allt att spela för här. Att allt fokus ligger på att nå Allsvenskan visade sig tydligt då J Södra mer eller midnre vaskade kvalmatchen till Svenska Cupens gruppspel (spelade U19-laget).

Tycker laget sett väldigt bra ut senaste tiden. Stabila och svårspelade med en bra mix av hårt jobbande kulturbärare och poängspelare som gör skillnad. För mig är J Södra självklara som det tredje bästa laget i serien. Med lite medstuds kan de gå om HBK under hösten rentav.

Umeå borta i mitten av oktober är ingen dans på rosor. Konstgräset är alltid svårbemästrat och det lär knappast vara sol + behaglig värme. Många hade nog räknat med att det skulle vara just på hemmaplan Umeå skulle ta sina poäng. Men faktum är att laget är seriens poängmässigt sämsta hemmalag hittills. Nykomlingen har haft en tung säsong med bara tre segrar på totalt 21 matcher. En enda trepoängare på hemmaplan. Ligger nu under strecket och det ska till en väldigt stark höst om de ska säkra nytt kontrakt.

Senaste tiden har de dragits med corona i truppen dessutom. Därför var förlusten mot AFC med 3-0 inte så oväntad. Även om de börjar få tillbaka spelare är det knappast ett optimalt läge då de inte kunnat träna ordentligt tillsammans senaste tiden. Bbakka Alexis, som fått en del speltid senaste tiden, är iväg på landslagsspel och missar den här matchen.

Superettan är en jämn serie, men mellan de här lagen tycker jag det skiljer en klass. Tror J Södra är stabila nog att vinna igen här. Kan mycket väl kontra in ett mål till vid eventuell uddamålsledning.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip