Viktiga bottenpoäng på spel när Ljungskile reser upp till Umeå.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Nykomlingsmöte här och naturligtvis en nyckelmatch för bägge lagen i jakt på nytt kontrakt.
Ljungskile ligger näst sist i tabellen med raden 1-2-4 och målskillnaden 11-14.
Umeå ligger strax över strecket med raden 1-3-3 och målskillnaden 6-8.
Ljungskiles matcher har innehållit över 2,5 mål vid sex av sju tillfällen.
Umeås matcher har innehållit över 2,5 mål vid endast två av sju tillfällen.

Blir det kaosmatch alá Ljungskile eller tätt alá Umeå? Jag tror på det senare alternativet. Vi har visserligen inte ens spelat en fjärdedel av serien, men det är klart att bägge lagen känner att det här är en viktig match. Tror de har respekt för varandra och absolut inte vill förlora. Gissar att bägge kommer vara rätt benägna om att slå vakt om den poäng de har vid eventuellt kryssläge i mitten av andra halvlek.

Båda tappade inför säsongen tongivande målskyttar från i fjol och jag tycker väl inte de har offensiva spelare som man väntar sig kommer ösa in mål i den här serien. Ljungskile har släppt in näst flest mål i serien hittills, men sett till statistiken för expected goals against har de släppt in betydligt fler mål än de "borde" hittills. Så rimligtvis borde deras snitt för antalet insläppta mål minska framöver.

Bägge spelar med en trebackslinje som gärna blir en fembackslinje. Bortsett premiären mot Sundsvall har Umeå inte släppt in fler än ett mål i någon match. Samtidigt har de inte gjort fler än ett mål själva förutom när de ställts mot ett krisande AFC. I den här matchen tror jag inget av lagen gör två mål.

Jag väntar mig en tajt och tät bottenmatch mellan två lag som inte vill bjuda på något. Tycker underspelet är en bra startposition där man tidigt kommer kunna spela ö2/ö1.75/ö1.5 om matchbilden öppnar upp sig.

1-0, 0-1, 1-1 eller 0-0 ser jag som tänkbara resultat här.

This is the stats tab
This is the post tip