Hade jag skrivit om den här matchen för dryga månaden sen så hade jag sagt att det är ett möte mellan två hyperintressanta lag. Det har dock hunnit hända en del seadn dess.

Cruz Azul som stundtals såg oslagbara ut har förlorat 3 av dem 4 senaste ligamatcherna. Det här efter att ha radat upp 6 raka vinster. Snacka om natt och dag!

Det är svårt att hitta exakt vart det gått fel, bortsett från en del skador/avstängningar. Har motståndarna läst Cruz Azul? Man kan tro det i varje fall då Cruz Azul skapat betydligt färre chanser den senaste månaden i jämförelse med tidigare unders säongen.

Jag vill också minnas att jag har sett den här utvecklingen på den typen av spel tidigare. Mer specifikt hos Independiente del Valle, som alltså var Cruz Azuls tränarens senaste adress. Oroväckande!

Kall, kallare, Pumas!

Även Pumas prestationer har sett allt sämre ut ju längre in på säsongen vi kommer. Det såg väldigt lovande ut ifjol och ligastarten bådade gott, men spelet numera hackar rejält och Pumas nyckelspelare har simultant hamnat i en formsvacka.

Pumas är uppe i 4 raka matcher utan seger, men det ska ändå sägas att 3 av dessa spelats på bortaplan, och är det något vi vet så är det att det skiljer oerhört mycket mellan Pumas på hemmaplan kontra Pumas på bortaplan.

Pumas hemma spelar en intensiv fotboll framropade av sina hemmasupportrar. De erövrar boll fort och skapar bra med chanser därifrån.

Cruz Azul spelar ju som bekant possessionfotboll och med tanke på att det spelet hackar så tror jag att vi får se ett Cruz Azul som än en gång får det kämpigt. Svårt att sia om slutresultat, men överspelet gillas skarpt!

Pumas har på egen hand gjort 15 mål på 6 hemmamatcher under 2024 och jag tror att vi får se åtminstone 3 mål totalt här.

Över 2.5 mål spelas till 1.85 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip