Ungern:

Ungern säkrade EM-platsen i torsdags genom ett självmål i den 97:e minuten i 2-2-matchen borta mot Bulgarien, som annars mest uppmärksammats för stökigheterna utanför arenan i Sofia där fler än 20 supportrar och fem poliser skadades. Jag har varit inne på det tidigare, att jag varit imponerad av vad Ungern presterat det senaste dryga året både i EM-kvalet – där man alltjämt är obesegrat och toppar gruppen före Serbien – som i Nations League, där man gjorde finfina resultat och kom tvåa i gruppen med Italien, Tyskland och England.

Ungern rundar nu av kvalspelet hemma mot Montenegro. Serbien är två poäng bakom, och avslutar hemma mot Bulgarien, och förstaplatsen är således inte i hamn riktigt än. Samtidigt har söndagens motståndare Montenegro också chansen att ta sig förbi Serbien.

Marco Rossis lag är obesegrat i elva raka matcher och har vunnit samtliga hemmamatcher så här långt, med 7-1 i målskillnad. Rossi har några namn på skadelistan – Willi Orban mest namnkunnig, därutöver även Attila Fiola, Laszlo Kleinheisler, Roland Sallai, Barnabas Varga, Balint Vecsei – och här saknas dessutom Milos Kerkez, som fick syna det röda kortet efter en knapp timme mot Bulgarien.

Montenegro:

Såg till att den här gruppen lever in i den sista omgången genom att besegra Litauen med 2-0 på hemmaplan i torsdags. Läget är dock tufft – Montenegro har två poäng upp till Serbien, som dessutom har bättre målskillnad. Serbien rundar som sagt av EM-kvalet med att möta Bulgarien hemma och skulle vid poäng i praktiken säkra en EM-plats. Montenegro kan bara hoppas på att besegra Ungern i Budapest, och att Bulgarien bjuder på mirakel i Serbien.

Montenegro spelade 0-0 senast mot Ungern och har resultatraden 1-1-1 på bortaplan så här långt i kvalet. Stefan Mugosa är skadad och missar den här landslagssamlingen.

Ungern ett bättre fotbollslag

Jag håller Ungern som ett klart bättre fotbollslag än Montenegro och tror inte att Marco Rossis mannar tappar allt fokus bara för att EM-platsen är säkrad – utan tror att Ungern gärna håller fast i förstaplatsen i gruppen. Ungern fick slita för att säkra platsen mot Bulgarien inför tomma läktare, men var enligt de underliggande det klart bättre laget. Montenegro har fortfarande en liten chans att ta sig till EM, men jag har svårt att se det gå i lås och tror Ungern blir för tuffa i Budapest. Raka ettan finns till 1,70 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip