Över 2,5 mål i Ungern vs Portugal testas.

I den här rätt svaga gruppen jagar Portugal hundraprocentiga Schweiz i jakten om förstaplatsen. Ett rent tvålagsrace då trean Ungern är avhängda. Schweiz ställs mot usla tabelljumbon Lettland den här omgången - så Portugal bör vinna här för att ha fortsatt möjlighet att nypa förstaplatsen.

Tabellen:

1. Schweiz 7 7 0 0 15:3 21
2. Portugal 7 6 0 1 27:4 18
3. Ungern 7 3 1 3 11:8 10
4. Färöarna 7 1 2 4 3:15 5
5. Andorra 7 1 1 5 2:16 4
6. Lettland 7 1 0 6 3:15 3

Med andra ord - vi har ett bortalag som måste vinna och vi har ett hemmalag som inte har något särskilt mer än äran att spela för. I min bok är det en bra matchup för att det ska bli en del mål. Lägg till att Portugal har en spelsugen och till följd av klubblagsavstängning utvilad CR7 (hattrick senast) och ett målspel känns än mer lovande.

Ungerns tränare Bernd Storck har inför matchen aviserat att laget kommer ha en offensiv taktik och inte kommer parkera någon defensiv buss. Laget fick visserligen stjärnanfallaren Adam Szalai skadad senast. Hoffenheimstrikern kommer saknas, men tycker den väntade elvan känns spännande på pappret och borde kunna hota Portugal och göra åtminstone ett mål på hemmaplan:

Gulácsi Péter - Fiola Attila, Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Varga Roland, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás

Ungrarna är rätt starka hemma där man oftast gör mål i kvalsammanhang. Portugal har en okej def, visst, men helt omutbara är man inte. Och för all del, de har öst in mål i kvalet. Jag håller det inte för helt otänkbart att en tänkbar elva...

Rui Patricio; Cédric, Pepe, Fonte, Eliseu; Moutinho, Carvalho, Joao Mario, Bernardo Silva; André Silva y Cristiano Ronaldo.

...löser en 2,5-lina på egen hand.

Hade det här varit en match i inledningen av kvalspelet hade jag tvekat inför ett överspel, men nu är Ungern mer eller mindre körda (vid seger finns en mikroskopisk chans på andraplatsen). Samtidigt måste Portugal också vinna. Det gör att överspelet känns klart bra för mig.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip